Zvezdaši u transu posle razbijanja Fiorentine, najavili masovno kupovanje sezonskih: "Minimum je 30.000"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pristalice crveno-belih zadovoljno napustile Marakanu

Foto: Mileta Mirčetić

Navijači Crvene zvezde su dočekali su posle godina i godina čekanja da vide igru svog tima onakvu kakvu su zamišljali godinama. Zvezda konačno igra fudbal i to kakav! Fudbal koji je na nivou Lige šampiona, moderan, uz visoki presing, brzu tranziciju, jednostavan i efikasan.

Moć Zvezde na svojoj koži osetila je jedna Fiorentina, slavni italijanski klub koji je na Marakani delovao kao "topovsko meso" za tim Baraka Bahara, koji je napravio nestvarnu transformaciju crveno-belih od kako je preuzeo mesto šefa stručnog štaba.

Zvezda je generalnu probu pred nastavak sezone imala protiv prošlogodišnjeg finaliste Lige konferencija i slavila je sa 5:0, i to tako što je već posle 27 minuta dala sve golove.

Moglo je da bude i ubedljivije, ali je na kraju tim iz Firence imao i sreće što je bilo "samo 5:0".

Atmosfera na Marakani bila je fenomenalna. Tribine su bile krcate, a da je klub pustio u prodaju i južnu tribinu, verovatno bi i ona bila poprilično ispunjena.

Više od 36.000 navijača moglo je da uživa u fenomenalnoj igri Zvezde. Mnogi su bili u neverici šta gledaju i kako Zvezda gazi slavni italijanski tim kao da su u pitanju amateri.

Cenario je bio idealan za klub sa Marakane. Navijači su se uželeli fudbala posle letnje pauze, što se dešavalo i ranije, pa je na startu obično Marakana bila puna. A onda bi se uglavnom razočarali kada bi videli lošu igru, čuvanje rezultata i slične taktike, pa bi brzo prestajali da dolaze na stadion.

Sada je situacija potpuno drugačija. Svi koji su bili na Marakani uverili su se u moć Zvezde i mogli su sa uživanjem da gledaju meč. Svi oni dobili su i idealnu pozivnicu da dođu na narednu utakmicu i da kupe sezonsku kartu za sledeću sezonu, koja im omogućava gledanje sva tri meča u grupnoj fazi Lige šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Mnogi od njih javili su se posle demoliranja Fiorentine i istakli da bi sve ispod 30.000 prodatih sezonskih karata bilo loše za ovu Zvezdu, koja zaslužuje pune tribine i na takozvanim "malim utakmicama".

Nema sumnje, očekuje se navala na sezonske karte u narednom periodu, jer je Zvezda već prodala više od 14.000, pa će sasvim sigurno uskoro da padne i rekord od 15.000 prodatih sezonskih karata.

Delije su najavile u zvaničnom proglasu na meču sa Fiorentinom da će u nedelju od 15 časova da se okupe ispred Marakane i da će kolektivno ići da uzimaju sezonske karte pre meča sa Vojvodinom u nedelju od 20.00.

Pogledajte i tvitove navijača Zvezde posle razbijanja Fiorentine na Marakani.

(Telegraf.rs)