Škrinjar i Asensio predstavljeni u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inter ostao i bez igrača i bez novca

Foto: Tanjug / AP

Slovački fudbaler Milan Škrinjar u četvrtak je predstavljen kao novi igrač Pari Sen Žermena, a koji sat kasnije isto je učinjeno i sa Markom Asensijom.

Transfer doskorašnjeg igrača Intera dogovoren još zimus i sada je dobio svoje zvanične obrise ugovorom do leta 2028. godine.

Inter je propustio da zaradi i jedan evro na odlasku jednog od svojih najboljih defanzivaca, pošto je prošlog leta odbio 55 miliona evra, a zimus 10 miliona. Slovak je zbog toga kao slobodan igrač došao na "Park Prinčeva".

Očekuje se da će on u paru sa Markinjosom činiti bedem u zadnjoj liniji.

Sa druge strane Marko Asensio nije produžio ugovor sa Realom, pa je PSŽ i njega uspeo da dovede bez obeštećenja. On će u glavnom gradu Francuske ostati do 2026. godine.

Škrinjar je tokom poslednjih šest godina igrao za Neroazure. Nakon 246 mečeva i 11 golova, kao i jednog pehara Serije A, po dva u Kupu Italije i Superkupu i finala Lige šampiona, napušta stadion "San Siro". Prethodno je tokom karijere igrao i za Žilinu, Zlate Moravce i Sampdoriju.

Španac je posle devet godina sa Madriđanima konačno promenio sredinu. On je na 286 mečeva dao 61 gol i osvojio ukupno 16 pehara, u svim mogućim takmičenjima. On je osim dresa Galaktikosa igrao samo još za Majorku.

(Telegraf.rs)