"Naći ću ga, gde god da je": Duljaj otvoreno o novim igračima, Dijabateu, bonusima Partizana za narednu sezonu

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Nismo završili sa pojacanjima, tražimo još neke pozicije. Rekao sam vec da je trenirati jedan tim, a igrati sa drugim je veoma teško, ali ne smemo da srljamo", rekao je Duljaj

Foto: FK Partizan

Polako se popunjava roster Partizana posle ozbiljnog “odliva” igrača iz protekle sezone (osmorica napustila klub i nije kraj) i sve poprima obrise ozbiljnog “restarta”, jer tim koji nekoliko godina ne osvoji ništa jednostavno mora da se – menja.

Misija rekonstrukcije je izgleda bila suđena Igoru Duljaju, jer kao neko ko je prošao kompletnu školu crno- belih i igrao u nekom srećnom vremenu kada su se osvajali trofeji i bitisalo u grupi Lige šampiona, vrlo dobro zna kako treba da izgleda ekipa velikog kluba, kakav profil i kvalitet treba da poseduju igrači.

Nijedan početak nije lak, pa ni ovaj, ali stvari su se polako pokrenule, te su u Pohorje početkom sedmice stigli Nemanja Nikolić i Frank Kanute, ali crno-beli i Duljaj na tome neće stati. Pregovara se sa još nekolicinom igrača na različitim pozicijama, klub je maksimalno angažovan po tom pitanju kako bi stručni štab što pre imao sve željene fudbalere na treningu.

- Što se tiče Kanutea trajalo je to malo duže i više sam nego zadovoljan što je došao. Kada se pojavila mogućnost za Nikolića oberučke sam to prihvatio jer se radi o igraču koji mnogo voli i poštuje ovaj klub i može mnogo toga da doprinese ne samo na igračkom planu već i u kolektivu. Poznaje se sa dosta igrača i oseća se kao kod kuće - kaže Igor Duljaj.

Foto: FK Partizan

OPERACIJA KANUTE UZ POMOĆ NATHA I MENIGA

Kanute je apostrofirao da je u Partizan došao upravo zbog Duljaja, a trener je otkrio da ga je prvo odveo na ručak sa internacionalcima iz ekipe, kako bi mu objasnili da je Srbija bezbedna zemlja, da toleriše

svaku boju kože, da su stranci u klubovima često više voljeni od domaćih igrača... Trud se na kraju isplatio.

- Čuli smo se praktično svakodnevno. Imao je neke predrasude o Beogradu i rekao sam mu da dode i uveri se da nije tako kako se priča. Onda sam zamolio Natha i Meniga da odemo zajedno na ručak i da čuje od svojih sadašnjih saigrača kako se osećaju u Beogradu, šta je Partizan. Pitao sam ga posle toga da li je naš igrač, pružio mi je ruku, zagrlio sam ga i već sam tada znao da je naš igrač, jer meni reč više znači o bilo kog potpisa i papira.

Šta očekujete da će doneti Partizanu?

- Igrao je ligu koja je jaka iako je druga. Volim takav profil igrača koji su agresivni na loptu. Potreban je mali period za adaptaciju, siguran sam da će doneti dosta toga dobrog Partizanu. Nema sumnje da se radi o odličnom igraču.

Foto: FK Partizan

To nije kraj pojačanjima?

- Nismo završili sa pojačanjima, tražimo još neke pozicije. Rekao sam već da je trenirati jedan tim, a igrati sa drugim je veoma teško, ali ne smemo da srljamo. Postoji dobra i loša varijanta, mi sad imamo manje i više lošu varijantu. Manje loša je da čekamo i izaberemo ono što je potrebno Partizanu. Klub radi na novim pojačanjima, blizu je tek kada potpiše i kad ga vidim da je ovde. Znamo šta želimo, znam i šta ne želimo, to je jednako važno.

Čini se da je prioritet štoper, posle odlaska Igora Vujačića?

- Nemoguće je početi sezonu sa tri štopera, minimum je četiri. To nam je prioritet. Ono što nam ide na ruku je što je prvenstvo pomereno za sedam dana. Potreban nam je domaći igrač za tu poziciju.

Foto: FK Partizan

Traži se takode prvi napadač?

- Imamo Nikolića, Baždara, Pavlovića, postoje još neke varijante. Ne bih da se zalećem i obećavam nešto što ne mogu da ispunim. Uz to, moramo da afirmišemo mlade igrače, bio bih presrećan kada bi svi mogli da igraju. Oni koji su spremni igraće bez obzira koliko godina imaju. Ima dosta kvalitetnih mladih igrača. Baždar odskače, već dugo je tu, samo još neke „bubice“ da sredi i biće to kako treba. Imamo nekoliko varijanti za bonus, pre svih Ilić i Baždar. Potrebna im je podrška bez obzira da li prave greške. Biće to sve u redu, moramo da vodimo računa o tim mladim igračima, ništa na silu.

ČEKAM DIJABATEA, KLUB ISPUNIO SVE OBAVEZE

Fuseni Dijabate je u Beograd stigao po dogovoru, 28. juna, ali je zbog “kratkog spoja” sa klubom naprosto “nestao”. U međuvremenu Partizan je izmirio sve obaveze, igrač nije pokrenuo nikakav spor, ali je, s razlogom, povređen, jer isprva obećanje nije bilo ispunjeno. Celu situaciju “pegla” upravo Igor Duljaj, koji je u kontaktu sa krilnim napadačem.

- Imao sam kontakt sa Dijabateom, verujte i dalje ga zovem, nije mi se javio. Naći ću ga ja gde god se nalazi. Ono što ja znam Partizan je izvršio sve obaveze prema njemu. Samo neka dode, pričaćemo, znate da se takve stvari ne dešavaju samo u Partizanu već i u većim klubovima. Kaznena pravila postoje, plati i to je to – zaključuje Igor Duljaj.

(Telegraf.rs)