Ovaj klub ide u niži rang ukoliko Kolubara opstane, nema proširenja Superlige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko bi se to dogodilo novi slučaj bi mogao da završi u Lozani

Foto: Nikola Tomić

U sredu smo saznali da će početak Superlige biti pomeren i da je sednica na kojoj bi to trebalo da se potvrdi odložena sa 30. juna na osmi jul, a već u četvrtak su nove informacije zakomplikovale celu situaciju.

Kao što je već poznato, Kolubari su u finišu sezone oduzeti bodovi i sa već obezbeđenog opstanka ekipa je pala u zonu ispadanja i preselila se u Prvu ligu Srbije. Razlog za takvu odluku bila je dupla dojava iz UEFA o navodnom nameštanju utakmica. Lazarevčani nisu dobili valjane dokaze i obrazloženje FSS-a osim da je odluka donete na osnovu dojave, što ih je navelo da se obrate Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

U međuvremenu je suspendovana odluka o oduzimanju bodova i slučaj će dobiti ponovni epilog. Sve to pravi peripetije oko sastava Superlige Srbije za narednu sezonu, samim tim i žreba i datuma početka.

Start nove sezone će izvesno biti pomeren, ali sada se postavlja pitanje ko će u niži rang ukoliko Kolubara opstane.

Kako prenosi Sportski žurnal proširenja lige u tom slučaju neće biti, već bi se u drugu ligu preselio Radnik iz Surdulice.

Podsetimo, Radnik je kroz baraž za opstanak uspeo da sačuva svoj status, međutim sada bi i uprkos tome mogli u Prvu ligu Srbije iz prostog razloga što bi oni bili ispod crte da Lazarevčanima nisu oduzeti bodovi...

Naravno, ako bi se to desilo i Radnik bi imao pravo žalbe, čak i pred već pomenutim organom u Lozani, što bi dodatno odužilo muke sa kojima se FSS suočava.

Vremena je sve manje, problema čini se sve više i zaista je pitanje kako će se sve završiti. Jedno je sigurno, neka strana će sigurno biti nezadovoljna.

(Telegraf.rs)