Osnivač i predsednik Miljakovca podneo ostavku i napustio klub

Vreme čitanja: oko 3 min.

Smatra Simić da je njegova misija ispunjena

Printskrin: Instagram/fkmiljakovac

Jovan Simić, osnivač i predsednik FK i ŽFK Miljakovac odlučio je da podnese ostavku na mesto predsednika kluba i da napusti isti!

Simić je ovu odluku saopštio igračima i igračicama u utorak, a prema njegovoj želji u narednom periodu klubom će rukovoditi dosadašnji igrači, kako bi koncept ostao i dalje približno isti i kako bi klub ostao blizak lokalnoj zajednici.

Ovo je jedan od najtežih dana u mom životu, ali dan koji je neminovno morao doći. Nije lako odvojiti se od kluba kojem sam dao ime, grb, boje, vrednosti i ideju na kojoj je nastao i porastao, ali je bilo lako prepoznati kada je vreme da se ode. Smatram da je moja misija ispunjena, da smo prikazali fudbal u jednom novom svetlu i pokazali ostalim klubovima na koje načine mogu da se organizuju na jako visokom nivou, bez obzira u kom rangu nastupaju. Avantura u niželigaškom amaterskom fudbalu je bila predivna, urađene su neke sjajne stvari, ali mislim da je vreme da svoj rad nastavim tamo gde je nekada stao, u profesionalnom sportu i da se više posvetim svojoj divnoj porodici i privatnim obavezama. Postavljeni su novi standardi u organizacionom, ali i marketinškom i komunikacionom smislu.

- Kroz fudbal Miljakovac je komunicirao prave vrednosti, probao da zabavi, edukuje i obrazuje nove generacije, ali i one starije. Mogu samo da se nadam da će i bez mene ove vrednosti nastaviti da žive kroz klub. Veliki broj humanitarnih akcija i utakmica koje smo organizovali, podrška ženskom fudbalu, mečevi na Omladinskom stadionu, u Užicu, a pogotovo evropski mečevi u okviru Feniks trofeja, ostaće zauvek u meni, i drago mi je što sam svako svoje obećanje ispunio tokom mandata u klubu. Kako prema igračima, igračicama, trenerima tako i prema navijačima. Jedan smo od retkih, ako ne i jedini klub iz najnižeg ranga takmičenja koji je školovao trenere, čak četvoro njih u ovoj sezoni. Hvala svim sponzorima i prijateljima kluba ne neizmernoj pomoći i poverenju. Kako bi klub ostao u lokalnim okvirima, i da ne bi išao daleko od prvenstvene ideje, uključivanje trećih lica ili prodavanje kluba nije bila opcija, već samo da radom nastave da se bave igrači kluba, kao grupa i da zajedno predvode klub. Želim im puno sreće i uspeha, a ja ću ih sve bodriti sa tribina. Napred Radnička klaso, ovo je tek početak, hvala na svemu – rekao je Simić za klupski sajt.

Foto: Uroš Višekruna

Jovan Simić je osnovao FK Miljakovac 2020. godine sa idejom da srpskoj javnosti ponudi fudbalski klub koji promoviše prave vrednosti, fer plej, humanitarni i društveno – odgovorni rad i koji može da i u najnižem rangu takmičenja funkcioniše kao klub iz mnogo viših rangova.

Vrhunac kluba bila je sezona za nama u kojoj je klub nastupao u evropskom takmičenju Feniks trofej, takmičenju amaterskih klubova sa prostora Evrope. Miljakovac je nastupao u grupi “C” zajedno sa Brerom iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena. Ostaće upamćeni spektakularni mečevi na stadionu Voždovca sa dva evropska rivala, kao i evropska gostovanja.

Pored nebrojanih humanitarih akcija i utakmica, najviše pažnje privukla je akcija “Sačuvaj lopte” kojom je klub želeo da u javnosti podigne svest o raku testisa, ranoj prevenciji i češćim pregledima. “Viralna” kampanja prodrmala je Srbiju i mlade muškarce, ali i sve druge.

(Telegraf.rs)