"Spasilac" Srbije jasan posle remija u Bugarskoj: "Bitno je da nismo izgubili, moramo da ispravimo greške"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imala je Bugarska prednost do samog finiša, a onda je prelepim pogotkom Darko Lazović doneo izjednačenje i bod "Orlovima"

Foto: Telegraf

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Bugarskom 1:1, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Imala je Bugarska prednost do samog finiša, a onda je prelepim pogotkom Darko Lazović doneo izjednačenje i bod "Orlovima". Upravo krilni fudbaler istakao je da je izuzetno bitno što naša reprezentacija nije izgubila.

- Pa osećam se lepo samo zbog tog gola, i što smo uspeli da izjednačimo. Sigurno i da nismo igrali dobro ovu utakmicu, kao i ja kad sam ušao. Srećom postigao sam taj gol na kraju, ali opet, bitan je taj bod i da nismo izgubili danas, i da i dalje držimo to mesto koje nas vodi na Evropsko prvenstvo. Sigurno, ima još dosta da se igra, tako da, moramo greške kloje smo pravili danas i na prijateljskoj utakmici protiv Jordana da ispravimo i da se okrećemo sledećim utakmicama koje su mnogo bitne, i da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo - počeo je Lazović.

Istakao je Lazović da je naš tim pravio dosta grešaka na obe strane terena.

- Napravili smo par nekih grešaka u defanzivi, kao i da smo morali dosta smireniji da budemo u završnici, kod tih centaršuteva, kod tih završnih pasova, tako da, opet, kako se kretala utakmica, na kraju, uzeli smo taj bod i sigurno da je bitno što nismo izgubili.

Ipak, treba biti zadovoljan osvojenim bodom...

- Na kraju, možda možemo da budemo i zadovoljni što smo uspeli da izjednačimo na kraju utakmice, s obzirom kako se kretao rezultat, i da nismo mogli i nismo iskoristili šanse koje smo imali. Opet ponavljam, ušli smo u utakmicu da osvojimo sva tri boda, ali opet, na kraju, bitan je i pozitivan rezultat, bitno je i da se nije izgubilo. Sigurno da nismo sto posto zadovoljni, ali opet, uzeli smo taj bod i okrećemo se sledećim utakmicama. Treba da razmišljamo dalje, da ispravimo greške koje smo pravili i da se spremimo za sledeće utakmice koje nas očekuju. 

Lazović je postigao izuzetno efektan pogodak, njegov prvi u dresu nacionalnog tima.

- Zadovoljan sam zbog gola, iskreno, dobro sam šutnuo, prvi gol u reprezentaciji. Tako da, sve je kako treba što se mene, lično tiče. Iako nisam baš najbolje ušao u utakmicu pogrešio sam u dosta jednostavnih, jeftinih pasova, na kraju, uspeo sam da postignem taj gol i srećan sam zbog toga. Najvažnije je da nismo izgubili, iako smo ušli u meč da osvojimo sva tri boda.

Cilj je i dalje isti - plasman na Evropsko prvenstvo.

- Mi u svaku utakmicu idemo da osvojimo tri boda. Tako je bilo i danas, ali nismo uspeli. S obzirom kako se kretao rezultat, na kraju možemo i da zadovoljni i sa tim bodom. Bitno je da nismo izgubili i da nismo dozvolili njima da nam priđu na dva boda. Sigurno da nismo zadovoljni, ali opet, bod po bod, i da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo - podvukao je Lazović.

(Telegraf.rs)