Saša Ilić ostao bez titule u Bugarskoj: CSKA slavio, ali uzalud, Ludogorets po 13. put uzastopno postao prvak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije imao sreće, da je pogođen "onaj" penal...

Foto: sportal.bg

Nije na kraju imao sreće Saša Ilić sa svojim CSKA iz Sofije. Srpski trener je slavio u poslednjem kolu u derbiju protiv Levskog, ali, slavio je i Ludogorets koji je po 13. put u istoriji postao prvak Bugarske, ujedno mu je to i 13. titula u istoriji kluba.

CSKA se našao na dva kola pre samog kraja u veoma izglednoj poziciji, imali su bod više, bila su im potrebne dve pobede kako bi postali šampioni, ali su se okliznuli u 34. kolu prvenstva. Okliznuli su se protiv drugog CSKA iz Sofije, iako su imali penal u 97. minutu za pobedu.

Upravo će taj penal i skrojiti sudbinu tima, pošto je Ludogorets slavio i protiv Levskog, ali i protiv Černog Mora za svoju novu titulu.

"Šampionsku" pobedu je Ludogorets uspeo da zabeleži na gostujućem terenu protiv Černog Mora, gde su tek u 50. minutu postigli gol za vođstvo, a ispostaviće se da je Tiserin gol bio i taj koji im je doneo titulu i postavio konačan rezultat. Na kraju je Gončalveš dobio i crveni karton, ali to nije umnogome poremetilo slavlje ove ekipe.

Za to vreme u Sofiji, CSKA je bio poprilično sigurna protiv Levskog, u 36. minutu je gol postigao Hajnc, a Nazon je u 61. duplirao vođstvo i postavio konačnih 2:0. Ipak, ova pobeda će ostati upamćena kao "pirova", pošto je Ludogorets postao 13. put šampion uzastopno.

(Telegraf.rs)