Igrao sa Drogbom i Ivanovićem u Čelsiju, nastupao u LŠ, a sada je postao beskućnik

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sunovrat nekadašnjeg fudbalera Plavaca koji vodi veliku borbu sa alkoholom

Foto: Jane Stokes/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji fudbaler Čelsija Džejkob Melis, koji je kao tinejdžer proveo pet godina na Stamford Bridžu, otkio je da sada prolazi kroz životni pakao i da je postao beskućnik!

Elis je za Plavce igrao od od 2007. do 2012. godine, poslednje tri za prvi tim, a svlačionicu je delio sa igračima kao što su David Luiz, Ešli Kol, Didije Drogba i Branislav Ivanović. Čak je u novembru 2011. igrao i Ligu šampiona pod vođstvom Karla Anćelotija.

Međutim, posle odlaska iz Čelsija igrao je za klubove iz druge lige ili niže, da bi 2022. otišao u penziju zbog pogrešno dijagnostifikovane povrede kolena. Sada nema ni kuću, ni auto, ni posao, a poslednjih 18 meseci živi po hotelskim sobama i moli prijatelje za pomoć.

- Svaki dan razmišljam o tome gde ću da odem. Imam porodicu, ali ne želim da se oslanjam na njih. Želim da pokušam da uradim neke stvari za sebe. Oni žele najbolje za mene, pokušavaju da pomognu koliko mogu. Obezbede mi hotelske sobe ili da ponekad ostanem kod njih. Iz dana u dan ništa nije rešeno. Mislite da to ne može da vam se dogodi. Teško je, jer nisam planirao da odem u penziju - rekao je Melis za "Dejli Mejl."

Priznao je Melis i da vodi borbu sa alkoholom koji mu je pravio probleme i dok je bio igrač Čelsija.

- Kad piješ, ne kontrolišeš to što radiš. To utiče i na trening, menadžeri nisu bili srećni. Sećam se da sam jednom pijan došao na trening sa 19 godina. Tadašnji pomoćni trener Stiv Holand je osetio. David Luiz nije previše govorio engleski, ali kada bismo trenirali zajedno "njušio" me je i govorio: "Opet si pio?" Ljudi su pokušavali da mi pomognu, ne mogu da lažem. Ešli Kol mi je bio mentor. Ali, tada sam bio samouveren i arogantan, osećao sam da treba da igram. Nisam dobro kanalisao stvari, posle sam pio koliko sma mogao kako bih zaboravio na stres.

Iz Čelsija je 2012. otišao posle otkaza, jer je u trening kampu bacio dimnu bombu. Igrao je za Barnsli pre nego što je prešao u Blekpul. Nastupao je i za Oldam, Buri, Mensfild, Bolton i Džilingem pre nego što je otišao u penziju iz Sautend junajteda.

(Telegraf.rs)