Napoli traži zamenu za Spaletija: Izbor pao na bivšeg selektora Španije, njemu je prioritet Premijer liga

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rekao sam mu da tamo neće naći tako dobru hranu i lokacije za život kao kod nas, ali razumem da je ta ponuda finansijski primamljivija" ističe predsednik Napolija De Laurentis

Foto: AP/Tanjug

Nakon osvajanja Skudeta, prvog za Napolitance posle 33 godine čekanja, trener ekipe Lućano Spaleti je (ne)očekivano podneo ostavku. Sada je na upravi kluba da mu pronađe dostojnu zamenu i nastavi sa uspesima i narednih sezona.

Kako navodi "Sky Sport Italija" Napolitanci intenzivno rade na dovođenju trenera a izbor je pao na Luisa Enrikea.

U Napoliju smatraju da bi bivši trener Barselone i selektor Španije bio idealno rešenje, ali problem bi mogla da predstavlja njegova želja da se oproba u nekom od timova iz Premijer lige.

Prvi čovek Napolija, Aurelio De Laurentis izjavio je da je sa iskusnim strategom obavio razgovor ali je i izrazio zabrinutost.

Foto: Telegraf

- Luis je definitivno vrhunski trener. Razgovarali smo, ali mogu vam reći da on ima na umu posao u nekoj od ekipa iz Premijer lige. Rekao sam mu da tamo neće naći tako dobru hranu i lokacije za život kao kod nas, ali razumem da je ta ponuda finansijski primamljivija. Oni mu nude pare, a mi ukusniju hranu.

Ukoliko posao sa Enrikeom propadne, Napoli bi morao da se okrene drugim rešenjima a vremena je sve manje.

(Telegraf.rs)