Srpski Bilbao se plasirao u viši rang: Mali Borak šesticom krunisao sjajnu sezonu i nastavio da "krči" put

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa Telegrafa ranije je bila u poseti mestu koje živi za i kroz fudbal

Sjajni Mali Borak je spreman za viši rang! Fudbalski klub iz mesta koje živi za fudbal, a koje zvanično ne postoji na mapi, plasiralo se u viši rang takmičenja, pa će se umesto u Opštinskoj ligi Lajkovac - Ljig - Mionica naredne sezone takmičiti u međuopštinskom rangu.

Tome je doprinela fenomenalna pobeda u poslednjem kolu nad Stepanjem, gde su postigli samo šest golova, a primili samo jedan - 6:1.

Generalno gledano, tokom cele sezone je Mali Borak dominirao u ovom takmičenju i nije imao poraz na 13 utakmica. Upisao je svega dva remija, i to na susretima sa Izviđačem (0:0) i Mladošću iz Vračevića (2:2).

Primili su samo osam golova, a postigli 45 i tako u "prašini" ostavili Kolubaru Gaj, koja im je bila najveći konkurent i koja više nema ni teoretske šanse da ih sustigne na kolo do kraja.

Podsetimo, ekipa Telegrafa je nedavno bila u obilasku ovog kluba, koji popularno zovu "Srpski Bilbao" zbog činjenice da u njemu nastupaju samo igrači iz ovog mesta. Kako je to izgledalo možete se podsetiti u našoj posebnoj reportaži.

(Telegraf.rs)