Nikad jače pripreme Zvezde: Crveno-beli se ozbiljno spremaju za Ligu šampiona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako sezona i dalje nije potpuno gotova, na Marakani ozbiljno razmišljaju o letnjim pripremama, kako bi ekipa bila adekvatno spremna za nastupe u najelitnijem evropskom fudbalskom klupskom takmičenju

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde su odbranili naslov šampiona Srbije, i samim tim izborili su istorijski direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

Iako sezona i dalje nije potpuno gotova, na Marakani ozbiljno razmišljaju o letnjim pripremama, kako bi ekipa bila adekvatno spremna za nastupe u najelitnijem evropskom fudbalskom klupskom takmičenju.

Kako saznaje "Mocartsport", crveno-beli su već zakazali tri prijateljske utakmice na leto, i to, može se slobodno reći, protiv nikad jačih protivnika.

Zvezda će dva meča odigrati u Sankt Peterburgu, i to protiv Zenita i Fenerbahčea, a potom i u Beogradu odraditi generalnu probu protiv Olimpijakosa. Takođe, poznat je i kompletan plan priprema kluba iz Ljutice Bogdana.

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Zvanično okupljanje je zakazano za 19. jun, a dan kasnije sledi i put na Zlatibor, gde će crveno-beli odraditi onaj bazični deo priprema. To će trajati do 30. juna, a potzom sledi povratak u Beograd. Zvezda će potom od 2. do 12. jula boraviti u Rusiji, u Sankt Peterburgu, gde je u planu da, osim mečeva sa Zenitom i Fenerom, Zvezda odigra još jedan kontrolni meč.

Generalna proba, zakazana je za 15. jul na Marakani, gde će gostovati Olimpijakos. Ipak, ukoliko se taj datum poklopi sa obavezama pirejskih crveno-belih u kvalifikacijama za Evropu, Zvezda će biti primorana da potraži drugog protivnika.

Takođe, izvesno je da to neće biti poslednja priprema utakmica Zvezde do grupne faze, s obzirom na to da sa Marakane planiraju i tokom trajanja evropskih kvalifikacija da odigraju još nekoliko mečeva.

(Telegraf.rs)