Joveljić ima skoro 10 puta veću platu od bivšeg golmana Čuke: Otkriveno koliko Srbi zarađuju u MLS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci su sve stavili na papir i podvukli crtu

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

U Sjedinjenim Američkim Državama sve je poznato do onih najsitnijih detalja kada su u pitanju sportski ugovori. NBA liga je tako svetao primer toga u košarci, dok se slična praksa vodi i u fudbalskoj MLS ligi.

Samim tim, obelodanjeno je i koliko zarađuju srpski fudbaleri koji nastupaju "preko bare", a cifre nisu nimalo naivne. Tako jedan od glavnih igrača Los Anđeles Lejkersa, Dejan Joveljić prima 651.250 dolara na svoj račun godišnje i to je najveća cifra kada su igrači iz naše zemlje u pitanju bez bonusa.

Ništa lošije nije prošao ni Ranko Veselinović koji igra za Vankuver Vajtkepse. Nekadašnji igrač Vojvodine sada inkasira 580.500 dolara godišnje uključujući sve bonuse koji mu sleduju.

I bivši golman Čukaričkog, Đorđe Petrović koji sada nastupa za Nju Ingland Revolušn može da bude i te kako zadovoljan, pošto mu godišnje sleduje 450.000 američkih novčanica, dok se na listi nalazi i bivši igrač Mačve i Vojvodine, Aleksandar Radovanović koji ima 692.500 dolara sa svim bonusima, odnosno 600.000 dolara bez njih.

Foto: FK Cukaricki

Za kraj, tu je još jedan bivši golman kluba sa Banovog brda, Novak Mićović. On je na dnu lestvice sa 67.300 dolara godišnje što je gotovo deset puta manje od Joveljića.

Interesantno je da najveća primanja sa bonusima ima Đerdan Šaćiri koji nastupa za Čikago Fajer i dobija 8.153.000 dolara godišnje, dok je na drugom mestu Lorenco Insinje sa 7.500.000 američkih novčanica.

(Telegraf.rs)