Zvezda oborila rekord i nastavila trku ka "klubu 100", pamtiće se i prvenac Mijatovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli rutinski savladali Voždovac i tako nastavili neverovatan niz bez poraza

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su još jednu recku u Superligi Srbije, pošto su u 34. kolu na gostovanju Voždovcu pobedili rezultatom 2:0 (1:0)!

Strelci za srpskog šampiona bili su Aleksandar Pešić u 6. i rezervista Jovan Mijatović u 71. minutu - tek što je ušao u igru.

Zvezda je pitanje prvaka odavno rešila, još u prvom kolu plej-ofa, a na "krovu" je u ponedeljak veče jurila sopstveni rekord koji je uspela da obori. Naime, srpskom šampionu je ovo bio 58. meč u domaćem šampionatu na kom nisu poraženi čime je "preskočen" onaj od 57 koji je svojevremeno postavio Vladan Milojević.

Pored pomenutog rekorda, Zvezda je nastavila dvostruku trku za "klub 100" i novu, drugu u istoriji, sezonu bez poraza. Crveno-beli sada imaju 92 boda i u preostala tri meča im trebaju tri pobede da probiju tu "stotku", dok su trenutno na 91 golu i treba im još devet za trocifren učinak.

Video: Odličan gol Pešića glavom za vođstvo Zvezde na krovu

Mogla je pobeda Zvezde protiv Voždovca da bude i ubedljivija, ali je 21-godišnji čuvar mreže Zmajeva, inače bivši igrač crveno-belih, bio sjajan na golu. U tom 6. minutu nije mogao ništa, jer je Kanga izveo sjajan slobodan udarac i Pešić je praktično zakucao loptu.

Bio je to Pešićev 11. gol u sezoni i najava da se polako vraća u formu posle povrede koju je imao. Mogao je Pešić da uveća svoj golgeterski saldo da ga Katić u 30. i 42. nije zaustavio. Kao i na startu drugog dela, mada njegov novi udarac glavom nije bio toliko jak. Imao je Voždovac i sreće, jer je Lazar Nikolić u finišu prvog poluvremena pogodio prečku sa nekih 30-ak metara.

Mučila se Zvezda u drugom poluvremenu da reši pitanje pobednika pre finiša, te su istu morali da čekaju sve do 71. minuta. Miloš Milojević je samo minut ranije ubacio Aleksandra Kataija i Jovana Mijatovića, a ovaj drugi je kod prvog kontakta sa loptom upisao svoj prvenac.

Katai i Mijatović su zamenili Ivanića i Stefana Mitrovića koji je svoju najbolju priliku imao u 56. minutu (Katić odbranio), dok su na isteku sat vremena igre Rakonjac, Mituljikić i Veljko Nikolić zamenili Pešića, Kangvu i Pruceva.

Sem pomenutog Mijatovića, niko se od rezervista nije nešto preterano istakao, ali ono što je najbitnije bilo za Zvezdu jeste to da je mreža Nikole Vasiljevića ostala mirna.

Zvezda u narednom kolu čeka Vojvodinu, zatim gostuje u Kragujevcu, dok će u poslednjem kolu, na proslavi titule, čekati Novi Pazar.

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

(Pešić 6, Mijatović 71)

Voždovac: Katić, Đorđević (Mijailović 56), Damjanović, Ivezić (Stoisavljević 81), Jocić, Nešković (Matić 62), Pantović, Vujanović (Lazarević 56), Zečević, Đuričić, Burmaz (Kadrić 81)

Crvena zvezda: Vasiljević, L.Nikolić, Leković, Dragović, Azarov, Kangva (V. Nikolić 60), Kanga, Prucev (Mituljikić 60), Ivanić (Katai 70), S. Mitrović (Mijatović 70), Pešić (Rakonjac 60)

(Telegraf.rs)