Čuka dobila "evropski derbi" protiv Voše, rezultat sa Brda loš i po Partizan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Docić pogodio jedan, promašio drugi penal, ali su Brđani sačuvali mrežu

Foto: MN Press

Derbi za Evropu pripao je Čukaričkom!!! Golom Marka Docića u 30. minutu iz penala, Brđani su u 34. kolu Superlige dobili Vojvodinu i tako je praktično izbacili iz trke za drugo i treće mesto -1:0 (1:0)!

Čuka sada ima 68 bodova, isto koliko i drugoplasirani TSC, dok je Vojvodina ostala na 61 na tri kola pre kraja sezone. Toliko ima i Partizan, ali crno-beli od 20.00 časova igraju sa Novim Pazarom.

Brđani su posle ovog trijumfa došli veoma blizu grupne faze nekog evropskog takmičenja, a da li će to biti Liga šampiona, Liga Evrope ili Liga konferencija videće se tek na leto. Da bi zadržali najmanje to treće mesto koje vodi u grupu LK, Čukarički će u preostala tri kola morati da osvoji pet bodova.

Na ruku im ide i raspored. U narednom kolu čekaju novi Pazar, potom gostuju Voždovcu, pre nego što u psoeldnjem kolu na Banovom brdu ugoste Radnički iz Kragujevca. Podsetimo, Čuka je posle regularnog dela bila bolje plasirana od Partizana i u slučaju identičnog broja bodova na kraju imaće prednost.

Video: Pogledajte kako je Čukarički iz penala poveo protiv Vojvodine

Kada je u pitanju sama utakmica, videlo smo sadržajnije prvo poluvreme. Čukarički je do vođstva mogao već u 14. minutu. Docić je izveo korner, Badamosi je glavom šutirao na prvoj stativi, a Carević je odbranio i uz pomoć prečke spasio gol.

U 24. minutu nije mogao ništa kada je Vladimir Lučić pogodio sa distance. Međutim, imao je dosta sreće zbog toga što se javio VAR. Razlog je ofsajd u kom se, u začetku akcije, našao Viktor Rogan.

Video: Borba za Ligu Šampiona: Ovo je poništen gol Čukaričkog protiv Vojvodine

Samo nekoliko minuta kasnije Čukarički je naplatio bolju igru. Uroš Vitas je faulirao Badamosija, sudija Srđan Jovanović je pokazao na belu tačku, a kapiten Brđana je bio hladnokrvan. Posla je Carevića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Za razliku od prvog poluvremena, Carević je Docića nadmudrio u drugom. Igrao se 83. minut kada je Ljubisavljević igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Jovanović najpre nije svirao penal, da bi odluku promenio posle signala iz VAR sobe.

Docić je opet preuzeo odgovornost, tukao je u levu stranu Carevića koji se izvio i izbacio u korner. Bez obzira na to, Voša nije uspela do kraja da dođe do boda - dok su najbolju priliku imali u 64. minutu kada je Simić išao jedna na jedan posle kontranapada. Malo se sapleo, što je Rogan iskoristio da ga izblokira.

Do kraja, Luka Adžić je u nadoknadi vremena imao zicer koji mu je Carević odbranio, dok je Voša završila meč sa 10 igrača. Uroš Nikolić je zbog prigovora dobio crveni karton.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 1:0 (1:0)

(Docić 30 pen)

Čukarički: Belić, Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić, Sisoko, Docić (Gajić 87), Tomović (Adžić 79), Lučić (Ovusu 87), Ivanović, Badamosi (Aganspahić 72)

Vojvodina: Carević, Antonijević, Ljubisavljević (Baraj 86), Vitas, Lazarević, Topić, Zukić (Kabić 79), Simić, Malbašić (Vukčević), Čumić, N. Nikolić (Uroš Nikolić 66)

(Telegraf.rs)