Muk na Parku prinčeva: PSŽ doživeo debakl od Lorijana i ponovo otvorio šampionsku trku u Francuskoj!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marselj igra protiv Oksera večeras, a Lans 2. maja ide u Tuluz

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri PSŽ-a doživeli su novi šok u prvenstvu Francuske. Umesto da u laganom meču sa Lorijanom eventualno dođu na korak do titule šampiona, oni su doživeli potpuno pomračenje na Parku Prinčeva i pravi debakl koji ponovo otvara šampionsku trku - 1:3 (1:2).

Svemu je, mora se reći, kumovao Ašraf Hakimi. Marokanac je za 20 minuta dobio dva žuta kartona, a samim tim i isključenje. Za to vreme je Lorijan već vodio posle pogotka Le Fea iz 15. minuta.

Ipak, i sa igračem manjka, Parižani su došli do izjednačenja zahvaljujući predobrom Kilijanu Embapeu, koji je u 29. minutu iskoristio svoju šansu i ubacio izjednačujući gol.

U 39. minutu se Lorijan vratio ispred posle gola Jongve, a svaku dilemu je rešio u 88. minutu kada je Dijeng postigao treći gol. Štaviše, dva minuta ranije mu je jedan čak bio poništen zbog ofsajda.

Da sve bude bizarnije, tri boda Lorijanu ama baš ništa ne znače. Oni su u sredini tabele, ne mogu da ispadnu, a ne mogu ni u Evropu.

Zato Marselj može da se približi PSŽ-u na pet bodova iza, a Lans na šest ako budu pobedili Okser, odnosno Tuluz u preostalim mečevima ove runde.

(Telegraf.rs)