Još jedan klub iz Beograda i zvanično u Superligi Srbije: IMT četiri kola pre kraja obezbedio promociju!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bod protiv Grafičara bio je dovoljan za plasman u najviši rang

Foto: MN Press

Posle utakmica 33. kola Prve lige Srbije dobili smo i prvog putnika za Superligu Srbije! Tako će se najviši rang od naredne sezone igrati pokraj dvorane "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, pošto su fudbaleri IMT-a četiri kola pre kraja obezbedili plasman u najviši rang remijem sa Grafičarem - 0:0.

Možda utakmica na Novom Beogradu nije bila bilstava, niti je donela nešto preterano mnogo užitka navijačima, ali je domaćin posao na kraju obavio, tako da je zaslužio veliko slavlje. Treba napomenuti i da su gosti još od 16. minuta igrali sa desetoricom.

Sa druge strane, Železničar je jako blizu plasmana u Superligu, a ako bi pobedio sutra protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice kod kuće, došao bi na tri boda od promocije.

Jedinstvo iz Uba nije uspelo da se odvoji na četvrtom mestu i da pobedi  Inđiju na domaćem terenu, ali i dalje drži poziciju koja im donosi barem baraž sa ekipom sa 13. pozicije Superlige Srbije - 1:1.

U donjem delu tabele, Metalac je ugrabio važan bod protiv Zlatibora iz Čajetine, mada je bio u deficitu (1:1), dok su Vršac i Rad odigrali utakmicu bez golova, čime su Građevinari došli na korak od ispadanja iz Superlige. Čajetinci su zato već sada ispali i nemaju više nikakve šanse.

(Telegraf.rs)