Strašna Babićeva forma: Piksijev Orao leti visoko, Srđan zakucao novi gol i vodi Almeriju ka opstanku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlično igra reprezentativac Srbije u poslednje vreme

Foto: Francis Gonzalez / Zuma Press / Profimedia

Nalazi se Srđan Babić u fenomenalnoj formi. Nakon što je prethodne sedmice postigao gol protiv Selte u prethodnom kolu španske Primere, ovoga puta je to učinio još jednom, i to u trijumfu svoje Almerije na domaćem terenu protiv Valensije u važnom meču u borbi za opstanak - 2:1 (0:0).

Sjajni Srđan je svoj gol postigao u 58. minutu utakmice posle jednog kornera sa leve strane koji je izveo Robertone. Dočekao ga je tačno na glavu i zakucao je u prazan deo mreže.

Inače, Babiću je ovo treći gol za Almeriju u Primeri ove sezone, pošto je pored pomenuta dva zatresao mrežu i protiv Raja još u oktobru prošle godine, takođe za pobedu.

Prvi gol za Almeriju na ovom meču postigao je Melero u 49. minutu, a do kraja je Kastiljeho dao samo nadu Valensiji da može barem do boda, do kojeg nije ni došla, pošto su domaćini izdržali.

Almerija sada ima 30 bodova i na 16. mestu je na tabeli Primere, dok je Valensija u zoni ispadanja i ozbiljno joj preti selidba u Segundu, pošto ima 27 bodova, dva manje od Valjadolida koji je prvi iznad crte.

(Telegraf.rs)