Poljski sudija nije bio pijan? Čudne vesti iz Grčke, Olimpijakos tvrdi da je sve režija rivalskog kluba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Definitivno će u sve ovo biti uključena i policija kako bi se utvrdilo šta se zaista desilo na aerodromu odakle je stigla vest da je Poljak Račkovski, koji je došao da sudi meč AEK-Aris, pijan uznemiravao ljude

Foto: Marko Jovanović

Rastu tenzije i pred novo kolo u grčkom šampionatu koje je ušlo u najuzbudljiviju fazu sa tri tima koji se bore za titulu. Tri kluba iz Atine, AEK, Panatinaikos i Olimpijakos. Naime, u danu kada veliki derbi igraju Panatinaikos srpskog trenera Jovanovića, i Olimpijakos, desio se nesvakidašnji incident na aerodromu u prestonici Grčke, u čijem je centru poljski sudija Pavel Račkovski - koji je određen da sudi drugi meč od tri koja su na programu u plej-ofu između AEK-a i Arisa.

Prema navodima grčkih medija, sam incident koji je počeo već u avionu, izazvao je Poljak u pijanom stanju i pritom vređao saputnike, međutim iz Poljske sada stižu drugačije informacije o tome šta se zasita dogodilo u avionu i u vazdušnoj luci.

Naime, prema verziji koju su poljskim medijima ispričali asistenti sudije Račkovskog, on je bio taj kojeg su napali nepoznati muškarci, a navodno su u pitanju navijači Panatinaikosa, koji su u jednom trenutku čak i pljunuli arbitra.

On je u međuvremenu "nestao", navodno je priveden u policiju pa je samim tim i njegovo učešće na meču AEK-Aris dovedeno u pitanje, a pošto ga nije bilo, Sudijska komisija Grčke odredila je domaćeg arbitra za meč lidera i Solunjana. Ovakav splet događaja uznemirio je ionako ustalasale duhove u grčkom fudbalu posebno zbog činjenice da su na nedavnom sastanku četiri najveća kluba (AEK, PAOK, Olimpijakos i Panatinaikos) donela odluku da im sve mečeve do kraja sude strani arbitri.

Danas, to neće biti izvodljivo na meču AEK i Arisa upravo zbog čudnog incidenta koji se i dalje razjašnjava.

Novonastalu i krajnje sumnjivu situaciju podgrejala je i izjava predsednika Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa koji je izdao saopštenje u kojem kategorički tvrdi da nikakvog slučaja pijasntva sudija nije bilo, već da su Poljaci planski napadnuti od strane huligana.

- Još jedan loše režiran nastup bande koja vodi Savez i Sudijsku komisiju da postavi grčke sudije na meč AEK-Aris! Ovoga puta podelili su vest da su se poljske sudije napile u avionu. AEK je čak potvrdio njihovo pijanstvo! - poručio je Marinakis.

Moćni gazda crveno-belih iz Pireja veruje da je čitav slučaj nečija režija kako bi se favorizovao jedan od rivala u trci za titulu.

- Šta kažu na ovo Benet (predsednik sudijske organizacije), Mandalus, Baltakos i ostatak bande? Da li imaju izgovor za ovo? Zato je AEK novinarima podelio ono što je podelio? Da li je Sudijska organizacija uradila alko test i utvrdila da li je poljski sudija pijan? - pita se Marinakis.

Sva tri meča plej-ofa na programu su u nedelju a sve oči biće uprte na meč Panatinaiksoa i Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)