Srceparajuća slika iz Loznice: Održana komemoracija Mariju Božiću, njegov otac u suzama primio sinov dres

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijatelji i bivši saigrači su došli da poslednji put pozdrave nekadašnjeg fudbalera

Nedavno je preminuo Mario Božić (39), bivši fudbaler nekolicine klubova, kao i nesuđeno pojačanje Crvene zvezde. On se godinama borio sa tumorom na mozgu, imao je i dve teške operacije, ali nažalost na kraju nije mogao da pobedi svog nemilosrdnog protivnika.

Mario Božić je svoju profesionalnu karijeru počeo u ekipi Loznice, a tu ju je i završio. On je u zeleno-belom dresu odigrao oko 45 utakmica, a u međuvremenu je nastupao za još nekolicinu klubova u Srbiji i Evropi. Igrao je u Klupcima za Stobeks, Beograd, Videoton, Ujpešt, Slovan, Ašdod, Borac Čačak, Šangaj Šenhua, Simurku, Panačjaki, Voždovac i Borac iz Čačka, pre nego što je karijeru završio u "svojoj" Loznici.

Zbog toga, Loznica je održala i komemoraciju ovom nekadašnjem fudbaleru, gde su prisustvovali nekadašnji saigrači, prijatelji i porodica.

Predsednik fudbalskog kluba iz Loznice, Željko Marković, tom prilikom je uručio i dres sa brojem sedam ocu preminulog Marija, koji je u suzama to primio. Sliku je na svom portalu objavio portal "Info Lo", koji je takođe uradio i kratki snimak posvećen upravo Mariju Božiću.

- Gledaćeš ih Mario sa drugog mesta, prepoznaćemo te svi u njima i čuvati od zaborava. Pamtićemo te po dobroti, poštenju i volji za životom – rekao je Branko Lazarević prijatelj porodice Božić.

Kratak film sa fotografijama i snimcima iz Božićeve karijere prikazan je na komemoraciji, a prisutni su fudbaleru dugim aplauzom uputili poslednji pozdrav.

Foto: InfoLo portal

(Telegraf.rs)