"Konstantno osećamo pritisak, imamo osam finala pred sobom": Rikardo Gomeš se već sprema za meč s Čukaričkim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbaleri Partizana su u svojoj trci za osvajanjem drugog mesta i plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona

Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Partizana došli su do prve pobede u Humskoj u 2023. godini, pošto su slavili protiv Voždovca sa 1:0 i to golom Rikarda Gomeša u 5. minutu susreta.

Partizan je na ovaj način naslutio i izlaz iz nešto lošije serije rezultata, pošto u prethodna dva kola Superlige nisu znali za pobedu, niti za osvojen bod, jer su ubeležili dva poraza - jedan od Vojvodine, drugi od Radnika iz Surdulice.

Upravo je strelac gola, Rikardo Gomeš, posle utakmice rekao da postoji pritisak.

- Nismo pobedili pet utakmica na našem stadionu. Zaslužili smo ovu pobedu, bez obzira i na igru i na to ko je dao gol. Nadam se da će nam ova pobeda dati samopouzdanje da nastavimo dalje i uradimo dobre stvari oslobođeni velikog pritiska koji konstantno osećamo. Zaista je mnogo nas bilo pod pritiskom zbog rezultata, što je normalno, i nadam se da će sledeća utakmcia biti bolja.

Pored ovog gola, Partizan je imao i još dosta šansi.

- Istina. Mnogo toga smo promašili, ali je i golman Voždovca bio odličan. Međutim, dobra stvar je što smo kreirali i stvarali šanse, jer u poređenju sa prošlom utakmicom, sa Vojvodinom, to nije bio slučaj. E, sad moramo to da i nastavimo i poboljšamo, ali i radimo na tome da i postižemo golove

Za kraj, Rikardo je govorio i o narednoj utakmici protiv Čukaričkog.

- Svaka utakmica je sada važna. Imamo još osam utakmica i za nas osam finala. Sada se treba odmoriti i već početi sa pripremama za utakmicu protiv Čukaričkog za koju svi znamo da će biti teška, ali u koju ulazimo sa željom i idejom da uzmemo tri boda

(Telegraf.rs)