Sve je luđe za titulu u Grčkoj: Hrvat i Slovenac doneli srpskom treneru proboj u vrh, Gaćinović i AEK prate

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burno je u plej-ofu grčkog šampionata

Foto: AP/Tanjug

Borba za titulu prvaka u Grčkoj iz kola u kolo dobija dramatične obrise. Četiri kluba su i dalje u igri za tron s tim da su AEK i Panatinaikos u ovom trenutku najbliži da se na kraju okite šampionskim lovorikama.

U sredu, u okviru treće rudne plej-ofa, slavili su i AEK i Panatinaikos te rame uz rame, bodovno poravnati, nastavljaju jednu od uzbudljivjih trka koje smo gledali poslednjih godina u grčkoj elitnoj ligi. 

AEK je kao gost savladao Volos 1:0, a istim rezultatom tim srpskog trenera Ivana Jovanovića pobedio je na teškom gostovanju u Solunu ekipu Arisa.

Jedini gol za aktuelnog osvajača Kupa Grčke postigao je Slovenac Andraž Šporar na asistenciju hrvatskog internacionalca Zvonimira Sarlije i bilo je to dovoljno za trijumf atinskih "Zelenih".

Podsećamo, Panatinaikos čeka na titulu dugih 13 godina!

Ivan Jovanović je prethodne sezone doneo klubu Kup trofej posle osam godina posta, a ukoliko već ove stigne i titula nema sumnje da će srpski strateg i svojevremeno zvanično najbolji srpski trener, biti doživotni heroj atinskog velikana.

U trci za titulu je i Mijat Gaćinović koji sa AEK-om sanja iste snove. Nekadašnji igrač Vojvodine je danas krenuo sa klupe, ušao u drugom poluvremenu meča sa Volosem čiji navalu predvodi nekadašnji golgeter Zvezde, Partizana i Vojvodine Ognjen Ožegović.

Naredno kolo AEK i Panatinaikos čekaju poravnati sa 66 bodova.

Kao što je poznato, sve ple-of mečeve do kraja sezone, osim one koje igra Volos, sude strani arbitri na zahtev svih klubova koji su i dalje u trci za titulu prvaka.

U toku je još jedan veliki derbi dana, igraju ga Olimpijakos i PAOK na "Karaiskakiju".

(Telegraf.rs)