Rekli smo Duljaju poražavajući podatak, zažmurio je i počeo da vrti glavom: "Tako nešto nikad nisam doživeo"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener crno-belih nikada u karijeri, ni kao trener, ni kao asistent, ni kao igrač, nije doživeo da bude na četvrtom mestu na kraju sezone, nada se da neće ni sada

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Igor Duljaj održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Voždovca u 29. kolu Superlige (sreda 16.30, Arena sport premium 1), koji je još pod upitnikom da li će se odigrati, nakon obaveštenja koje je izdao klub iz Humske.

Ali, Duljaj ističe da se oni pripremaju kao da će se meč igrati, iako su uslovi čak i u trening centru Zemunelo nemogući za rad.

- Panirali smo obaveze i spremamo se kao da će se utakmica odigrati, ali su uslovi čak i u trening centru nemogući za rad i moramo da improvizujemo. Tu smo i čekamo šta će biti sutra, ali se po planu pripremamo za utakmicu - kazao je Duljaj na početku konferencije pred susret sa Voždovcem, a zatim se osvrnuo na aktuelnu situaciju, gde je Partizan trenutno na četvrtom mestu, sa četiri boda manje od TSC-a i dva u odnosu na Čukarički i pokušao je da objasni šta je razlog loših igara njegovih pulena.

- Veliki je pritisak koji se stvara oko Partizana, pokušavam da razgovorom utičem na to da se on smanji, ali je pre svega bitno da ustanovimo problem. Nije prijatno, nije ni lako. Učim da živim pod pritiskom. Za sada sam miran jer dajem sve od sebe, a kada je tako, onda je čoveku lakše. Dosta je ljudi koji vole i poštuju Partizan, koji mi pružaju reči podrške i hrabre me da idem napred. Imperativ rezultata koji imamo moguće da na neki način utiče na pojedince, zavisi koliko i kako, kao i na koga. Na mene međutim ne. Nema povlačenja, kuknajve i bežanja - poručuje šef struke crno-belih.

- Rekao sam i tada da smo primili baš naivno prvi gol, a i drugi. Kako u životu, tako i u fudbalu, ne postoje male stvari. Najprostiji primer su kopačke, mnogo smo se klizali u Novom Sadu. Naravno, to nije opravdanje i čestitam Vojvodini, ali mnogo je stvari koje mogu da se isprave, a jedini način je rad. Rad i samo rad. Kada Partizan ne napravi šansu to nije dobro. Možete da igrate loše, ali ako ne stvarete šanse to znači da niste opasni po protivnički gol. Tek pred kraj utakmice smo pretili rivalu.

O meču protiv Voždovca

Foto: Nikola Tomić

- Voždovac igra kvalitetan fudbal. Žele da igraju, ne ispucavaju loptu i dobro ulaze u igru. Gledao sam dosta njihovih utakmica, imaju sijaset odličnih pojedinaca, ali se ne opterećujem njima i najvažnije mi je kako ćemo mi da izgledamo. Bez obzira na priče da igrači nemaju samopouzdanja ja to na treningu ne vidim. Na treningu rade maksimalno profesionalno i disciplina je na visokom nivou, ali kada dođu utakmice pretpostavljam da utiču veliki ulog i veliki pritisak. Videćemo kako će sve izgledati protiv Voždovca, ali svakako neće biti lako - kazao je šef stručnog štaba Partizana.

Duljaju smo predočili i da nikada u karijeri, ni kada je bio igrač nije doživeo da bude četvrti na tabeli. Samo je odmahnuo glavom nekoliko puta i potvrdio.

- Ne, ne, u pravu ste. U Šahtjoru smo jednom bili na 12. mestu na polusezoni, a završili smo na drugoj poziciji. Na neki način moguće, zavisi koliko, kako i na koga. Na mene ne, jer jeste pritisak, ali rekao sam da nema povlačenja i kuknjave - naglasio je Duljaj, koji je takođe potvrdio i da je tražio kaznu za Fusenija Dijabatea, koji se nije vratio u klub nakon reprezentativne pauze.

(Telegraf.rs)