"Kako mislite da odemo na Euro? Lako? To ne postoji": Piksi objasnio igru Srbije i pobedu protiv Crne Gore

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor je analizirao igru svog tima

Fudbaleri Srbije gostuju Crnoj Gori u meču 2. kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu. 

Posle meča ,svoje utiske je izneo selektor Dragan Stojković Piksi. On je odgovorio na konstataciju novinara da je ovo bio težak duel.

- Znali smo da ćete biti teško. Kako mislite da idete na Evropsko prvenstvo? Lako? to ne postoji. Crna Gora ima snagu da poremeti planove bilo kome. Najvažnije je da smo upisali tri boda, ali, bilo je teško, da.

Potom, selektor Stojković je objasnio igru Srbije i promene u drugom poluvremenu.

- Apsolutno. Predpostavili smo da će Crna Gora biti jako agresivna jer igra ko d kuće. nekoliko pasova koje smo odigrali pogrešno, oni su uspeli da materijalizuju. Čekali smo da poluvreme završi sa nulom. Onda napravili smo duplu izmenu, tako da je drugo poluvreme bilo daleko sadržajnije sa naše strane i daleko bolje.

Crna Gora je kvalitetna ekipa kaže selektor Stojković.

- Ja sam govorio da je Crna Gora kvalitetna i može da napravi problem bilo kome. Ovo je euforična igra Crne Gore sa puno tempa i presinga. Bilo je bitno da izdominiramo nekoliko pasova, jer u suprotnom to daje krila protivniku. Crna Gora je bila dominantna, ali mi smo znali da moramo da budemo strpljivi. To je najvažnije u fudbalu - strpljenje. Izmene su bile dobre. Pravi tajming. Ulazak Vlahovića, postigao je da gola, šta ćete lepše.

Znao je i kada će da napravi izmene.

- Nekih desetak minuta pre kraja prvog dela sam znao da ću da napravim izmenu, znao sam da mora nešto da se promeni u našu korist i to je bila dobra odluka.

Tim nije primio gol.

- Kamo sreće da je u Kataru bilo tako. To uliva samopouzdanje za igrače u poslednjoj liniji, kao i one u bočnoj, klin šit je bitan za tim, veliko zadovoljstvo.

Odbrana Vanje je bila sjajna i sačuvala nas je u igri.

- Kod te šanse Jovetića, fenomenalna odbrana Vanje, ali bio je i faul pre toga. Ne, ne, na Vanji je bio faul. To je za prvo poluvreme, ali Crnoj Gori želim sve najbolje, da pobedi sve do kraja osim one u Beograd. Gledamo sebe. Drugi neka gledaju sebe. Nas intersuje 20. jun u Razgradu i Bugarska.

Nije pratio Piksi meč Mađarske i Bugarske.

- Ne znam koga su pobedili? Bugarsku? Igrali kući... Nisam pratio rezultate, niti sam imao pojma. To nas ne dotiče.

Video: Fudbalere Srbije opsedali navijači u Podgorici: Jedva izašli iz hotela na utakmicu

(Telegraf.rs)