Crta se novi huliganski haos u Napulju: Stiže 2.500 Engleza, svi strahuju od reprize "nemačkog scenarija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Angažovane su sve bezbednosne struktture u obe države kako bi sve proteklo u najboljem redu

Foto: twitter/EnglidsAway

Napulj još "vida rane" od invazije i lomova u režiji navijača Ajntrahta iz Frankfurta, koji su poput hordi vandala divljali pre meča Lige šampiona, a ovom gradu preti novi takav scenario pošto u grad podno Vezuva stiže oko 2.500 navijača engleske reprezentacije.

Italija i Engleska u četvrtak igraju meč kvalifikacija za Euro 2024, duel inače sudi Srbin Srđan Jovanović, ali je sva pažnja svih koji će sudelovati u organizaciji utakmice trenutno usredsređena na bezbednosno pitanje.

Navijači Ajntrahta su u rušilačkom pohodu nedavno teško oštetili brojna vozila po gradu i sve što im se našlo na putu u sukobu sa policijom, pa su sada gradske vlasti, policija, kao i engleske kolege maksimalno angažovani da se slične scene ne ponove. Imajući u vidu istoriju engleskih navijača svuda gde se pojave van Ostrva, ali i napuljsku vrelu krv, biće izuzetno teško sprovesti zadatak da se obezbedi mir.

Inače, već je otkazan meč između navijača dve selekcije koji je trebalo da bude odigran u sklopu susreta nacionalnih selekcija, zbog pretnji upućenih Englezima odstrane navijača Napolija proteklih dana preko društvenih mreža.

Italijanski mediji prenose da će englska policija budno motriti na navijače sve dok se oni ne ukrcaju na letove za Napulj gde će ih "preuzeti" italijanske kolege. Odatle, italijanska policija će napraviti svojevrstan obruč oko mesta gde se budu kretali gosti, napraviće se tampon zona u gradu kako ne bi došlo do bliskog kontakta sa navijačima Napolija. Englezi će potom u 20 autobusa biti prebačeni na stadion pod brojnom pratnjom trasom koja će biti obezbeđena celom dužinom do samog stadiona.

Video: Haos na tribinama: Poljski huligani se tukli sa policijom, palili baklje usred Engleske

(Telegraf.rs)