Srpski trener isplivao na prvo mesto u burnom kolu u Grčkoj: PAO pobedio posle haosa, Olimpijakosu derbi kola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se savršeno namestilo za Ivana Jovanovića i atinske Zelene

Foto: MN Press

Uzbudljiva boorba za titulu prvaka u Grčkoj od ovog kola biće još uzbudljivija, još dramatičnija, pošto je novi lider opet Panatinaikos. U derbiju, prvoplasirani do ovog kola, atinski AEK, izgubio je od Olimpijakosa na svom novom stadionu 1:3 nakon fenomenalnog drugog poluvremena kada suviđeni svi golovi u režiji gostiju iz Pireja.

Tako su se sada atinski crveno-beli totalno uključili u trku za tron, ali su i dalje treći, iza AEK-a i Panatinaikosa.

Četvrti je PAOK koji je danas takođe uspeo da dođe do tri boda (1:0).

Burno je bilo danas i na stadionu Atromitosa u predgrađu Atine Peristeriju gde je gostovao Panatinaikos, a meč je neko vreme bio u prekidu zbog upada huligana na teren.

Maskirani navijači su sa motkama krenuli na drugi kraj stadiona, ka gostujućim pristalicama, doduše do kontakta nje došlo ali je situacija bila takva da je fudbal morao biti zaustavljen sve dok se nisu stekli uslovi da se opet igra.

Po povratku na teren, Panatinaikos je profitirao golovima dvostrukog strelca Fotisa Joanidisa koji je, kako se ispostavilo, doneo i povratak Jovanovićevom timu na prvo mesto.

PAO je, podsetimo, prvi deo sezone suvereno proveo na liderskoj poziciji međutim slabije partije u nastavku sezone donele su daleko veću neizvesnost pri vrhu i sada već totalnu dramu za tron u Grčkoj.

Ukoliko Ivica Jovanović donese dugo čekani trofej Zelenima, biće mu to drugi najvažniji pehar u Grčkoj za samo dve sezone, pošto je u prethodnoj sa Panatinaikosem uzeo Kup.

Video: Sporni gol Partizana! Da li je bio ofsajd?! 7 minuta se odlučivalo u VAR sobi

(Telegraf.rs)