Nije samo Humska problem, Partizan je u plej-autu izgubio 12 bodova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su dosta bodova tokom sezone izgubili na mestima gde su oni možda već i bili upisani

Foto: MN Press

Od situacije gde su se uključili u šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, nakon prvog prolećnog kola i smanjene razlike na -8, fudbaleri Partizana su za samo mesec dana uspeli u potpunosti da ispadnu iz iste.

I ne samo da su se oprostili od pehara namenjenog prvaku države, već su doveli u pitanje i to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Jer, Čukarički posle 25 kola zaostaje samo jedan, a TSC dva boda za crno-belima.

Partije aktuelnog vicešampiona Srbije ove sezone su definitivno za neku dublju analizu od strane čelnih ljudi i struke u Humskoj, ali je činjenica da je Partizan ove sezone, pored prosipanja bodova na domaćem terenu, izgubio čak njih 12 u plej-autu. Tačnije od ekipa koje su trenutno u donjem delu tabele, psole tog osmog mesta.

Foto: Nikola Tomić

Od mogućih 15, crno-beli su u duelima protiv timova iz plej-auta osvojili samo tri boda. Sve je počelo u 2. kolu u Nišu, gde je Partizan igrao 3:3 sa Radničkim koji je trenutno na 13. mestu SL.

Zatim, identičan rezultat viđen je i u duelu protiv Javora u Humskoj (3:3), a tim iz Ivanjice je sada na 11. poziciji. Zanimljivo, gol crno-belima dao je sadašnji igrač Zvezde Lazar Nikolić koji je dan posle zvanično predstavljen na Marakani.

Spartak iz Subotice je 12. tim SL trenutno, a sredinom novembra slavili su u Humskoj sa 1:0. Tri boda sa Partizanovog stadiona odneo je i pretposlednji Mladost GAT koji je u februaru ponizio crno-bele i trijumfovao sa 4:0. Poslednje gubljenje bodova od plej-aut timova viđeno je pre večitog derbija kada je Radnički iz Kragiujevca, devetoplasirani tim SL, odigrao 1:1.

Foto: MN Press

Kao što smo već rekli, Partizana je i loše domaćinstvo koštalo gubitka velikog broja bodova. Naime, crno-beli u Humskoj imaju skor 6-5-2 i trenutno su tek sedmi najbolji domaćin.

Više bodova od njih (23) osvojili su Zvezda (32), Čukarički (29), Novi Pazar (27), TSC (24), Vojvodina (24) i Kolubara (24).

Video: Skidajte dresove: Navijači izvređali igrače Partizana u Humskoj nakon remija sa Kolubarom

(Telegraf.rs)