Vidić o Bajčetiću: "Voleo bih da zaigra za Srbiju ako postanem predsednik, ali ovo je veći problem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kandidat za predsednika FSS smatra da je problem sistemske prirode

Foto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

Nemanja Vidić je gostovao u emisiji Oko na RTS-u povodom kandidature za predsednika FSS, gde je izneo svoj plan i program, a ujedno pričao i o budućnosti selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ukoliko 14. marta bude izabran za prvog čoveka srpskog fudbala.

Vidić je tokom gostovanja upitan i oko mladih srpskih fudbalera koji su rođeni u inostranstvu, Stefanu Bajčetiću i Lazaru Samardžiću. Samardžić je nedavno izabrao Srbiju, iako je mogao da igra i za Nemačku, dok trenutno Bajčetić deluje bliži Španiji u odnosu na Srbiju. Vidić smatra da bi se sa tim stvarima moralo baviti sistematski.

- Ranije smo imali situacije gde su igrači birali da li će igrati za Austriju ili Španiju. Moramo da shvatimo da će se to desiti i u budućnosti. Mnogo naših ljudi je otišlo u inostranstvo širom sveta. Mora se oformiti skauting služba i truditi se da naši igrači od ranijeg doba zaigraju za naše reprezentacije. Voleo bih da Stefan Bajčetić zaigra za našu reprezentaciju. Fudbalski savez mora da bude servis klubovima i regionima, ali isto tako da postavlja pravila. Kad to bude slučaj, mi nećemo imati problem sa tim igračim da nastupaju za Srbiju - rekao je Nemanja Vidić.

(Telegraf.rs)