Ovo je najveći srpski derbi: Nula od fudbala, prljavi potezi, hvatanje za gušu, tuča, prekidi, tenzija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbala je bilo tek u tragovima u zapaljivoj atmosferi Marakane, ali je zato bilo svega ostalog što je progutalo igru i "nametnulo" se kao glavni utisak 169. večitog derbija. Borba na terenu je više ličila na ratni megdan i rovovsku borbu u kojoj su pucale glave, a lekari išli od jednog do drugog palog igrača kao na frontu da ga vraćaju u život

Foto: MN Press

Beše to još jedan loš, užasno loš fudbalski derbi naša dva najbolja tima koja su u petak 3. marta 2023. godine bili sve samo ne najbolji reprezenti domaćeg fudbala.

I gol koji je rešio utakmicu bio je više plod slučajnosti nego smislene kombinacije, pa se čak i tom najvažnijem detalju utakmice mirne duše može naći "mana" kao i svemu što su večeras priredili crveno i crno-beli. Malo fudbala, nula od igre, a mnogo nervoze, rata, sudara, teških startova, čarki, sporadično i tuče koja je na kraju rezultirala i jednim crvenim kartonom.

Zvezda slavi, ali osim činjenice da je opet prešišala Partizan u večitoj trci, nema zbog čega drugog da gaji optimizam, jer sa dva šuta u gol, sa još jednim ka golu tek duboko u nadoknadi drugog poluvremena, crven0-beli nemaju čemu da se nadaju kud god da ih put navede u novoj evropskoj sezoni.

Fudbala je bilo tek u tragovima u zapaljivoj atmosferi Marakane, ali je zato bilo svega ostalog što je progutalo igru i "nametnulo" se kao glavni utisak 169. večitog derbija. Borba na terenu je više ličila na ratni megdan i rovovsku borbu u kojoj su pucale glave, a lekari išli od jednog do drugog palog igrača kao na frontu da ga vraćaju u život.

Sve na stadionu je ipak, više od svega ostalog, najviše uznemirio sudar Pešića i Belića koji je završio bez svesti kada ga je napadač Zvezde opasno oborio kao keglu.

Žustro je bilo i nešto kasnije pred golom Zvezde kada je u sudaru glavama Milunović nadrljao posle duela sa Markovićem. Krvave glave, defanzivac zvezde odvezen je sa terena...

I u prvom poluvremenu bilo je čarki, Natho je Kangu požurivao da izvede korner i izazvao kraći prekid, a najjače usijanje desilo se u 90. mintu kada su se uzavrele strasti potpuno razgorele, a Rikardo, u naletu nervoze, sa obe ruke udario po licu Erakovića i poslao ga na travu. Kanga se baš tu pored, u isto vreme, hvatao za gušu sa Uroševićem i ko zna ko je tu kome šta još rekao, ko je kome uvalio lakat. Uličarsko ponašanja aktera derbija nekako je uspeo da suzbije glavni arbitar Živković koji je ima opune ruke posla. Na kraju krajeva, zbog silnih prekida utakmicu je produžio za čak 11 minuta.

Da su ovoliko energije igrači oba tima uložili u igru možda bismo svedočili atraktivnijem derbiju, lepšem, boljem, a ovako su ono "najbolje" igrači ostavili za međusobne čarke kad god se za to ukazala prilika.

Za prikazano, zaslužuju najniže ocene svi do jednog.

(Telegraf.rs)