Pokrenuta istraga protiv Al Kelaifija: Predsednik PSŽ-a optužen za kidnapovanje i mučenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katarski biznismen ponovo u problemu

Foto: ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

Predsednik Pari Sen Žermena, Naser Al Kelaifi, ponovo se našao pod optužbama i protiv njega je pokrenuta istraga u tri istražna suda u Parizu.

On je optužen za otmicu i mučenje od strane francusko-alžirskog lobiste Taiba Benabderahmanea, koji je pre nekoliko meseci rekao da je pretrpeo torturu u Kataru tokom 2020. godine, jer je posedovao dokumente koji bi mogli da kompromituju predsednika PSŽ-a.

Kako prenose francuski mediji, uključujući i L'Ekip, biznismen je podneo žalbu u svojstvu građana, a za koju francuski zakon nalaže istragu u vezi sa zločinima mučenja i otmice, koje je naveo u žalbi.

Njegovi advokati Roman Ruiz i Gabrijel Vejnar bili su veoma zadovoljni nakon što su mesecima kritikovali francuski prevni sistem za sporost i nedostatak akcije.

Informacije koje je Benabderahmane imao mogle su navodno da budu motiv Al Kelaifija, jer su ga kompromitovale u vezi sa dodelom Svetskog prvenstva u Kataru i dodelom TV preva za bliski istokza Mundijal 2026. i 2030. godine za BeIN korporaciju, čiji je on vlasnik.

Video: Navijač PSŽ-a upao u kanal na stadionu

(Telegraf.rs)