Ilićev CSKA grabi ka tituli: Stigla i četvrta pobeda u nizu pred derbi sa klubom koji sebe smatra pravim CSKA

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak, bila je ovo vrlo kontroverzna pobeda lidera na tabeli

Foto: Telegraf.rs

Bugarsko prvenstvo bi posle mnogo godina moglo da bude značajno interesantnije i to sve zahvaljujući jednom od dva kluba po imenu CSKA, i oba su iz Sofije, i koji se bore da prekinu 11-godišnju dominaciju Ludogoreca. Tim Saše Ilića, CSKA, porazio je danas ekipu Septemvri iz Sofije rezultatom 1:0 i ostao na čelu tabele "Parve lige".

Ilićev tim ima četiri boda više i meč više od drugoplasiranog Ludogoreca i 11 više od imenjaka iz prestonice CSKA 1948.

Upravo će u narednom kolu, u nesvakidašnjem derbiju, ali ne i prvom ova dva tima, igrati Ilićev CSKA i CSKA 1948 koji su 2016. godine osnovali navijači originalnog CSKA i legende kluba jer je jedan jedini do tada CSKA ugašen zbog nagomilanih dugova, ali je nastavio da postoji jer su čelnici kupili drugoligaša Loveč, dali mu ime CSKA, i posle jedne sezone u drugoj ligi, sada su ponovo deo elite. 

Taj klub kao svoj od tada ne priznaje veliki broj navijača koji su, otud, osnovali novi i "pravi" CSKA koji je tada krenuo od najnižeg ranga i za kratko vreme dospeo do najjačeg društva.

Strelac jedinog gola na utakmici protiv Septemvrija bio je haićanski internacionalac Dakens Nazon u prvom poluvremenu međutim taj gol stigao je posle prilično kontroverznog poteza igrača gostiju, jer su izveli akciju i profitirali iz auta iz kojeg je bilo očekivano, u duhu fer-pleja, da vrate loptu protivniku. Prethodno, igrač domaćeg tima je namerno izbacio loptu u aut da bi prekinuo meč kako bi se njegovom siagraču ukazala pomoć.

Međutim, usledio je šok: igrač CSKA je uzeo loptu, bacio je iz auta pravo "u for" strelcu gola koji nije oklevao, jurnuo je na protivničku polovinu i završio akciju pogotkom. Pogledajte ovu situaciju u priloženom snimku.

Bio je to i odlučujući momenat utakmice, dovoljan za četvrtu uzastopnu pobedu ekipe koju od ove sezone predvodi legendarni kapiten Partizana.

Podsetimo, poslednjih 11 titula u Bugarskoj osvojio je Ludogorec iz Razgrada. 

(Telegraf.rs)