Istorijska bruka Liverpula u LŠ: Vodio 2:0, pa na svom terenu izgubio neverovatnih 2:5 od Reala!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Trauma za Redse je slavlje za Madriđane, Napolitanci potvrdili sjajnu formu

Foto: Tanjug/AP

Večerašnje izdanje osmine finala Lige šampiona priuštio je dva meča za pamćenje - Real Madrid je na gostovanju Liverpulu gubio 0:2 nakon 15 minuta igre, da bi na kraju susreta slavio sa neverovatnih 5:2!

Liverpul, od ovog poraza, ima samo jednu mračniju tačku u istoriji evropskih takmičenja, a to je poraz od Ajaksa 5:1 pre više od pet decenija.

Kada bi neko na snimku gledao samo prvih 15 minuta ovog susreta, zaključio bi da Real ide ka sunovratu, pogotovo zbog prelepog gola Redsa i katastrofalne greške Tiba Kurtoe, ali... Kao što vidimo.

Sve je počelo u četvrtom minutu prelepim pogotkom Darvina Nunjeza koji će definitivno završiti na špicama. Čitava akcija je potekla na desnoj strani gde je Real uspeo da suzbije prvi nalet, ali već u drugom je dobio loptu Mohamed Salah koji je negde sa desnog roga kaznenog prostora ubacio loptu i aktivirao Nunjeza koji je prelepo petom promenio smer i pogodio mrežu.

Zatim se u 14. minutu desila greška koja se retko gleda, pogotovo od klase golmana kao što je Tibo Kurtoa. Povratni pas je pokušao da iskontroliše grudima, spustio skoro na zemlju, ali je više bio skoncentrisan da vidi gde je Salah koji je vrebao šansu - i dočekao je. Odbila se lopta od noge čuvara mreže, a onda se i sam okliznuo, da bi Egipćanin iz jednog dodira progurao loptu pored njega. Madriđani su u zaista lošem stanju bili u prvih 15 minuta.

A, onda je usledilo buđenje. Ne samo buđenje, nego promena svakog segmenta negativne igre.

Foto: Tanjug/AP

Vinisijus u 21. minutu smanjuje prednost domaćina i sprečava slobodan pad Madriđana. Na petoparcu je odigrao sa Benzemom na nekih 13-14 metara i pored Gomeza gađao donji desni ugao, pa čak ni Alison nije imao šansi da spreči ovaj pogodak.

Svi su se u 36. minutu zapitali šta se dešava sa golmanima, jer je Alison napravio pionirsku grešku na drugoj strani. Brazilac, umesto da otkloni opasnost, gađa direktno u Vinisijusa koji se isprečio, te od tog bloka lopta dobija putanju loba i završava iza njegovih leđa.

To je bilo sve za prvo poluvreme, a da ne zvučimo skromno, jer se u nastavku desio fantastičan preokret koji će se pamtiti.

Luka Modrić je u 48. minutu sjajno izveo skraćeni korner i praktično pogodio u glavu Edera Militaa koji je u naletu glavom topovski zatresao mrežu na prvoj stativi.

Sve se nastavilo golovima Karima Benzeme u 55. i 67. minutu, a ni udari Liverpula u nastavku nisu pomogli da se ova bruka makar malo svede.

Napoli je na gostovanju odradio pošteno posao protiv Ajntrahta i slavio sa 2:0, iako je moglo da bude mnogo ubedljivije.

Promašio je Kvarachelija penal u 36. minutu, ali je Viktor Osimen samo četiri minuta kasnije istrčao kontru, iskoristio fenomenalan pas Lozana i na praznu mrežu pogodio.

Nesmotren faul Kolo Muanija i direktan crveni karton kumovali su nesmetanoj šetnji Napolitanaca kroz Nemačku, pa je Kvarachelija očistio promašen jedanaesterac iz asistencije petom kojom je poslučio Di Lorenca za 2:0 u 65. minutu.

TOK MEČEVA

80. minut - Umirile su se obe utakmice. Liverpul pokušava da smanji, ali mu ne polazi za rukom da probije rasterećeni bedem Reala. Na drugoj utakmici, Napoli drži loptu i čeka novi procep u odbrani Ajntrahta.

67. minut - GOOOOOOOOL! PETARDA REALA! Raspao se Liverpul po šavovima i sada mu preti najgori poraz u istoriji u evropskim takmičenjima. Benzema stiže do drugog gola.

65. minut - GOOOOOOOL! NAPOLI DO PREDNOSTI OD 0:2! Di Lorenco je strelac. Italijan je u jednoj sjajnoj akciji protrčao i stao na rub šesnaesterca, a onda sačekao prelepu asistenciju Kvarachelije petom i plasirao loptu u donji desni ugao. Izgleda da su, večerašnje dve utakmice, skoro pa dobile epilog.

58. minut - CRVENI KARTON ZA AJNTRAHT! Frankfurt ostaje sa igračem manje nakon što je Kolo Muani, zbog veoma opasnog starta, zaradio direktno isključenje.

55. minut - GOOOOOOOOOOL! REAL JE SADA NA 4:2! Kakav je ovo preokret... Posle sumnjive situacije u protivničkom kaznenom prostoru, lopta je na drugoj strani došla do Karima Benzeme koji je uz odbitak uspeo da prevari Alisona. Ništa ne ide Liverpula, a sve mu je išlo do 14. minuta.

56. minut - Kvarachelija pokušava da se iskupi za promašen penal u Frankfurtu, tako da je sjajno tukao sa nekih 12-13 metara, ali je golman vrhunski reagovao i ostavio Ajntraht u igri.

48. minut - GOOOOOOOOOOOOL! REAL TOTALNO PREOKRENUO U LIVERPULU! Luka Modrić je sjajno izveo skraćeni korner i praktično pogodio u glavu Edera Militaa koji je u naletu glavom topovski zatresao mrežu na prvoj stativi. Sa 0:2 na 3:2 i pitanje je sada kako može domaćin odgovoriti na ovaj šok.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE U ENGLESKOJ I NEMAČKOJ!

45+3 - KRAJ POLUVREMENA U LIVERPULU I FRANKFRUTU! U Engleskoj je ostalo 2:2 iako je Real imao priliku i da skroz preokrene rezultat od 0:2, dok Napoli ima vođstvo u Nemačkoj od 1:0.

40. minut - GOOOOOOOOOOOOL! NAPOLI VODI U FRANKFURTU! Viktor Osimen je strelac. Kurpulentni napadač je uspeo da izvadi svoju ekipu iz kratke tuge i melanholije, te na asistenciju Lozana dovede Italijane u vođstvo.

Foto: Tanjug/AP

36. minut - GOOOOOOOOOOOOL! REAL STIŽE DO 2:2! Kakva sada greška Alisona... Šta se dešava sa golmanima? Brazilac, umesto da otkloni opasnost, gađa direktno u Vinisijusa koji se isprečio, te od tog bloka lopta dobija putanju loba i završava iza njegovih leđa. 

34. minut - PENAL ZA NAPOLI U FRANKFURTU! Buta je srušio ofanzivca italijanske ekipe i sudija Soareš je otišao da pogleda šta se desilo. Potvrdio je svoje mišljenje i dosudio jedanaesterac odakle Hviča Kvarackelija nije uspeo da pogodi, jer je Kevin Trap odlično zatvorio levi ugao.

32. minut - Vrhunska odbrana Alisona! Skoro da bi bio postignut isti gol sa istim ulogama. Vinisijus je posle prekida tukao iskosa sa leve strane, ali ovoga puta mu zemljak nije dozvolio da slavi.

25. minut - Dok pršti u Liveprulu, u Frankfurtu miruju mreže. Obe strane sada pokušavaju, a Napoli ima i 69 odsto loptu u svojim nogama. Najozbiljnija šansa je bila delo Kvarackelije.

21. minut - GOOOOOOOOOOOOL! SMANJUJE REAL NA 2:1! Kakav meč u Liverpulu. Vinisijus smanjuje prednost domaćina i sprečava slobodan pad Madriđana. Na petoparcu je odigrao sa Benzemom na nekih 13-14 metara i pored Gomeza gađao donji desni ugao, pa čak ni Alison nije imao šansi da spreči ovaj pogodak.

Foto: Tanjug/AP

14. minut - GOOOOOOOOOOL! LIVERPUL IDE NA 2:o PROTIV REALA! Kakva greška Tiba Kurtoe... Ovo se retko gleda, pogotovo od klase golmana kao što je on. Povratni pas je pokušao da iskontroliše grudima, spustio skoro na zemlju, ali je više bio skoncentrisan da vidi gde je Salah koji je vrebao šansu - i dočekao je. Odbila se lopta od noge čuvara mreže, a onda se i sam okliznuo, da bi Egipćanin iz jednog dodira progurao loptu pored njega. Madriđani su u zaista lošem stanju u prvih 15 minuta.

12. minut - Kakav prodor Mohameda Salaha, ali nema gola! Egipćanin je istrčao 25 metara, ušao među defanzivce Reala i pokušao na inteligentan način da reši situaciju, ali je njegov šut traljavo otišao pored desne stative. Ovo je bila jako opasna situacija.

10. minut - U prvih 10 minuta u Frankfurtu domaćin šutira, a Napoli drži loptu. Za sada, tri pokušaja van okvira gola Ajntrahta, dok Italijani još uvek ne mogu da iskoriste inicijativu koju imaju na terenu.

4. minut - GOOOOOOOOOOL! VODI LIVERPUL PROTIV REALA (1:0)! Prelep pogodak Darvina Nunjeza koji će definitivno završiti na špicama. Čitava akcija je potekla na desnoj strani gde je Real uspeo da suzbije prvi nalet, ali već u drugom je dobio loptu Mohamed Salah koji je negde sa desnog roga kaznenog prostora ubacio loptu i aktivirao Nunjeza koji je prelepo petom promenio smer i pogodio mrežu.

1. minut - UTAKMICE U AJNTRAHTU I LIVERPULU SU POČELE!

Sastavi:

Liverpul - Real Madrid 2:5 (2:2)

(Nunjez 4, Salah 14 - Vinisijus 21, 36, Militao 48)

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Bajčetić - Salah, Gakpo, Nunjez.

Real: Kurtoa - Karvahal, Militao, Ridiger, Alaba - Modrić, Valverde, Kamavinga - Rodrigo, Vinisijus, Benzema.

Ajntraht - Napoli 0:2 (0:1)

(Osimen 40, Di Lorenco 65)

Ajntraht: Trap - Tuta, Jakić, Endika - Buta, Kamada, So, Maks - Lindstrom, Gece, Kolo Muani.

Napoli: Meret - Olivera, Kim, Rahmani, Di Lorenco - Zjelinski, Lobotka, Angisa - Kvaratshelija, Lozano, Osimen.

Video: Ivica Kralj o prelaznom roku Partizana, Ligi šampiona i reprezentaciji Srbije

(Telegraf.rs)