"Bajčetića sprečiti da zaigra za Srbiju": Španci podigli frku oko pretalentovanog igrača Liverpula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne žele na Pirinejskom poluostrvu da im se ponovi priča koja se desila sa nekim drugim fudbalerima

Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svetska fudbalska javnost oduševljena je partijama Stefana Bajčetića, koji se sjajno uklopio u ideologiju Jigrena Klopa, pa je u moru sivila u Liverpulu jedna od boljih stvari koje se dešavaju na "Enfildu" ove sezone.

Stoga ne čudi što se sada još više poteže priča za koga će mladi fudbaler koji je tek napunio 18 godina prošlog oktobra nastupati. Srbija ili Španija? 

Već uveliko se i naširoko govori o tome da je Bajčetić odlučio da je njegov prvi pik Španija u kojoj je, ruku na srce, i proveo najveći deo svog života. Međutim, Fudbalski savez Srbije ne odustaje od toga da privoli sjajnog Stefana da obuče dres Orlova, pa mediji na Pirinejima počinju da prave dramu po ovom pitanju.

Španski As tako piše da ne žele da im se ponovi Alehandro Garančo (koji je otišao da nastupa za Argentinu), Alvaro Rodrigez (koji se odlučio za Urugvaj) ili Niko Paz (koji se takođe rešio za Gaučose). Ni tu nije kraj, pošto su blizu promene i Brahim Dijaz, koji bi želeo da brani boje Maroka.

Podseća se na to da je Bajčetić već igrao za mlađe kategorije selekcije Španije, a da srpski dres nikada na sebe nije ni stavio. Narednog meseca se igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, što bi moglo da bude prelomno u odluci fudbalera Liverpula. Španski As "pritiska" selektora da Stefana svrsta na spisak, a iz Srbije za sada nema ni traga ni glasa, bar ne onog javnog.

Video: Naslednici legendi srpskog fudbala su budućnost reprezentacije: Nek sinovi budu bolji od očeva!

(Telegraf.rs)