Rikardo posle pobede Partizana u Subotici: "Ublažiću trenerove reči, nismo se predali"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako je neko pomislio da jesmo sigurno se prevario, kaže dvostruki strelac za crno-bele protiv Spartaka

Foto: MN Press

Kada forma jednog tima nije baš najbolja, kao što je to trenutno slučaj sa Partizanom, potrebna je jedna iskra da pokrene ceo sistem i da smisao svemu dobrom što je urađeno tokom zimskih priprema. U minula dva meča ta "varnica" crno-belih je bio Rikardo Gomeš, koji je u četvrtak rešio golom prvu utakmicu baraža za osminu finala Lige konferencije sa Šerifom, a tri dana kasnije je "arhivirao" i Spartak u Subotici sa dva pogotka, čime se vratio na prvo mesto liste strelaca u Superligi (13 golova). Poeda je utoliko važnija, jer je tim iz Humske održala na pristojnoj distanci od rivala koji konkurišu za drugo mesto i letnje kvalifikacije za Ligu šampiona.

Posle pobede i dva gola Rikardo je ostao skroman, istakavši da je više od ličnog učinka važniji timski uspeh.

- Dobre brojke uvek prijaju, one su motiv za svakog napadača, ali je najveći motiv ipak pobeda mog tima! Nije uvek lako, dese se oscilacije, ali našu želju, veru i ljubav prema klubu niko ne sme i ne može da ospori. Kako je trener Gordan Petrić posle utakmice rekao, a ja ću ublažiti – nismo se predali, za one koji su pomislili da jesmo - kaže Rikardo Gomeš.

Partizan je u trci za titulu ipak predaleko, bez obzira na dobru volju, ali je zato u Evropi čini dobre stvari kako za sam klub, tako i za srpski fudbal kome donosi bodove kao jedini predstavnik. Protiv moldavskog tima crno-beli imaju prednost iz Kišinjeva (1:0) i lepu priliku da načine korak više u odnosu na ranije sezone.

- Pa, hajde da nastavimo niz, ali pre svega timskom igrom da ispoštujemo sve zadatke koje će nam trener Petrić dati posle video analize. Koliko sam upoznat, ovo je tek treća pobeda srpskih klubova na evropskim gostovanjima u prolećnom delu od 1992. godine i sva tri puta to je bio Partizan. Poštujemo protivnika, biće teška utakmica, ali se nadamo da će naši navijači doći na stadion da još jednom zajedno ispišemo istoriju! Potrebni ste nam, vaša energija naša su krila - poručio je Rikado Gomeš.

Video: Slavlje u autobusu Partizana posle pobede nad Šerifom: Vazura poveo navijanje pesmom Viki Miljković

(Telegraf.rs)