Kurtoa zgrožen strašnim uvredama koje trpi Vinisijus: "Vikali mu da umre, vređali ga i tokom minuta ćutanja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je problem sa navijačima u Španiji i Brazilcem?

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri madridskog Reala naišli su na vrlo negostoljubivu atmosferu u Pamploni tokom meča sa Osasunom iz koje su uspeli da izađu kao pobednici.

Ipak, ostao je gorak ukus...

Teške uvrede, jezive, čak i morbidne, stizale su sa tribina i u momentu dok se odavala počast minutom ćutanja za preminulog fudbalera Kristijana Atsua, koji je nastradao u ruševinama od poledica zemljotresa u Turskoj.

Belgijski čuvar mreže koji se vratio na gol posle četiri meča pauze, bio je u šoku zbog svega što je čuo tokom utakmice od navijača.

- Nazivali su ga ku*vinim sinom tokom minuta ćutanja, pevali su mu "Vinisijus, umri!" - u neverici je bio Kurtoa koji je zapazio da su i roditelji sa decom zajedno vikali i vređali njegovog saigrača, prenose španski mediji.

- Morate prestati da gledate Vinija i da počnete da posmatrate šta rade navijači prema njemu. Atmosfera u Pamploni, kada je reč o samom terenu, je zaista dobra, ali ovo što se dešava na tribinama je suludo - poručio je Kurtoa.

Vinisijus je poslednjih meseci bez ikakve dileme najomraženiji igrač u Primeri.

Iz nekog razloga navijači mnogih klubovi ga dočekuju "na nož" gde god da se pojavio i to je vremenom postao toliki problem za Ligu da je vođstvo samog takmičenja osnovalo telo koje će se baviti samo nadzorom stadiona i identifikacijom provokatora i huligana koji na rasnoj osnovi vređaju, ne samo Vinisijusa, već i ostale igrače.

Video: Prekinuta utakmica u Humskoj: Igrač Santa Klare se žalio na rasizam, Partizan ovo može skupo koštati

(Telegraf.rs)