Sve što treba da znate o meču Zvezda - Čukarički: Očekivane postave, ko ne može da igra, gde je TV prenos...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nema sumnje da je ovo derbi 22. runde

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 15 časova igraju derbi meč 22. kola Superlige protiv Čukaričkog na Marakani!

Brđani su proleće otvorili sa dve pobede i nalaze se na 4. mestu, sa bodom manje od TSC-a, dok je Zvezda uspela za jedan bod da uveća prednost nad Partizanom i ona sada iznosi +11.

Zvezda je pred ovaj duel odlučila da časti navijače i svako ko uzme kartu za Čuku moći će besplatno da uđe i na derbi sa Partizanom 1. marta, a sve vezano za samo utakmicu, odnosno one najvažnije stvari koje bi trebalo da znate, možete pogledati ispod:

Gde je TV prenos?

Duel Zvezde i Čuke igra se od 15 časova, a TV prenos je obezbeđen na TV Arena Sport Premijum 1.

Foto: Nikola Tomić

Ko sudi?

Glavni arbitar na meču Zvezde i Čukaričkog biće Stanko Ostraćanin, a njegovi pomoćnici kraj aut linija su Milan Pašajlić i Nikola Borović, dok će četvrti sudija biti Dejan Trifković. U VAR sobi sedeće Pavle Tomić i Milan Mihajlović. Delegat meča jeste Dejan Potočan, a posmatrač suđenja Dejan Delević.

Cene karata:

Sever: 400 dinara

Istok: 600 dinara

Zapad: 800 dinara

Tribina Siniša Mihajlović: 1200 dinara

VIP 1: 2500 dinara

VIP 2: 2500 dinara

VIP Galerija: 4000 dinara

Očekivane postave

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Mijailović, Kanga, Ivanić. Katai, Bukari, Pešić.

Čukarički: Belić, Stevanović, Gajić, Drezgić, Tošić, Sisoko, Docić, Kovač, Adžić, Ivanović, Badamosi.

Foto: MN Press

Zdravstveni bilten i suspenzije:

Kada je u pitanju Zvezda, Milojević može da računa na sve igrače. Pritom je trener Zvezde napomenuo da će biti rotacija u timu.

- U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora.

S druge strane, Čukarički neće moći da računa na Vladimira Lučića, Radovana Pankova i Zorana Popovića koji su stigli na Brdo na pozajmicu iz Zvezde. Marko Gajić se oporavio, Nemanja Tošić je očistio kartone.

Šta kažu kladionice

Crveno-beli su apsolutni favoriti i kvote na trijumf šampiona iznose negde između 1.25 - 1.30, u zavisnosti od kladionica. Kvota na remi je 6.50, dok je na pobedu Čukaričkog oko 10.

Foto: MN Press

Forma ekipa

Zvezda se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u domaćem šampionatu sa ukupno 57 bodova. Crveno-beli su slavili na 18 utakmica, do su odigrali i tri puta nerešeno uz sjajnu gol razliku – 57:8 . U poslednjem kolu izabranici Miloša Milojevića su savladali Voždovac na gostujućem terenu sa čak 0:6 i prikazali još jednu odličnu fudbalsku partiju. Zanimljivo je da je Zvezda imala šest različitih strelaca, a pogađali su redom Gelor Kanga, Osman Bukari, Aleksandar Katai, Aleks Vigo, Kingsi Kangva i Mirko Ivanić.

Čukarički zauzima četvrtu poziciju na tabeli nacionalnog prvenstva sa 41 bodom. Ekipa sa Banovog brda je od starta ove sezone ostvarila 12 pobeda, pet puta je odigrala nerešeno i doživela četiri poraza uz gol razliku 41:23. U okviru 21. kola Superlige Srbije, Čukarički je bio bolji od Radničkog 1923 rezultatom 3:2 u utakmici punoj preokreta. Za belo-crne su pogađali Stefan Tomović, Zvezdino dete – Vladimir Lučić, kao i Marko Docić, koji je postigao odlučujući gol na meču.

Reč iz oba tabora:

Miloš Milojević (trener Zvezde):

- Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat.

Marko Docić (kapiten Čukaričkog):

- U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču

(Telegraf.rs)