Zvezda saopštenjem odgovorila Partizanu: "U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli se pozvali na propozicije Superlige i FSS

Foto: Nikola Tomić

Nakon što je generalni direktor Partizana Miloš Vazura optužio Crvenu zvezdu da sama kreira datum 169. večitog derbija, iz najtrofejnijeg srpskog kluba su se oglasili saopštenjem u kom su objasnili da nemaju nikakve veze sa tim.

Crveno-beli su saopštenje izdali u petak oko 16 časova, a u njemu piše:

- Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS, 24. kolo Superlige Srbije je zakazano za 1. mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je 1. mart . Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima.

- Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu.

- U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim Klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti - poručili su sa Marakane.

Podsetimo, do određenih tenzija između dva najveća srpska kluba došlo je nakon što se u petak pojavila vest da je 169. večiti derbi zakazan za sredu 1. mart od 19 časova, iako je pre nekoliko dana iz Superlige poručeno da će se igrati 2. marta od 18 časova.

(Telegraf.rs)