Zvezda ga poslala na pozajmicu, on odmah zablistao: Javor goleadom "zaljuljao" u Novom Sadu posle preokreta

Već na debiju u Superligi je stigao do gola

FOTO: Mn press

Kompletirano je čitavo prvo kolo prolećnog dela Superlige Srbije, gde su u poslednjem duelu meč odigrali Mladost GAT i Javor u Novom Sadu. Gosti iz Ivanjice su uspeli da slave sa 3:2 i to nakon preokreta, dok je za domaćin gol postiglo i Zvezdino dete na pozajmici.

GAT je tokom zime doveo dosta veliki broj igrača u svoj klub, a sve s ciljem kako bi opstali u ligi, ali ukoliko je suditi po prvoj utakmicu, to će biti veoma težak zadatak, pogotovo i zbog toga što su poraženi od Javora, koji je jedan od konkurenata za opstanak.

Bolje je Mladost otvorila utakmicu, poveli su već u ranoj fazi susreta, pošto je u 16. minutu Maksimović pogodio sa bele tačke za 1:0. Javor je ostao priseban, ostao je u koncentraciji, te su samo 13 minuta kasnije došli do izjednačenja preko Petra Gigića.

Nije stala ekipa iz Ivanjice, štaviše, samo pet minuta kasnije je došlo i do kompletnog preokreta i to preko Normana Kempbela. Situacija se dodatno izmenila, Javor je preuzeo sada inicijativu i do kraja meča je postigao i treći gol preko Luke Ratkovića.

Međutim, odgovorio je GAT i to ni manje, ni više nego preko Jovana Mituljikića, koji je debitovao u Superligi. Mituljikić je mladi fudbaler Zvezde koji je poslat na pozajmicu u Mladost i odmah je pokazao svoj kvalitet i postigao gol, doduše, nedovoljan za preokret, već samo za konačnih 3:2.

Standings provided by Sofascore

Video: Dao gol za pobedu protiv bivšeg kluba, pa odbio da se raduje: Novi Pazar bolji od TSC-a

(Telegraf.rs)