Ćavi branio Alveša posle vesti o silovanju, sada pokušava da se opere: "Nisam se najbolje izrazio"

Trener Barselone na konferenciji za medije pokušao je da objasni šta je želeo prvobitno da kaže

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih fudbalera u poslednje dve decenije, Dani Alveš nalazi se u pritvoru zbog navodnog silovanja koje je počinio, a koje mu se stavlja na teret. U petak je bio na sudu, koji mu je odredio dalji pritvor.

Njegovo hapšenje je tema broj jedan u španskim medijima, pa je naravno svoje mišljenje o svemu morao da da i aktuelni trener Barselone, Ćavi. Problem je taj što on prethodno nije osudio akt Danija Alveša, pa je na novoj konferenciji morao da se izvinjava.

- Mislim da su moje reči uzete iz konteksta. Nisam to lepo objasnio. Ovo je teška i važna tema. Svaki tip nasilja mora biti osuđen. Moramo da osudimo to, ko god da to radi. Izvinjavam se žrtvi i svim žrtvama nasilja. Razumem kritike i izvinjavam se. Nisam to uradio namerno. Žao mi je što je Dani Alveš to uradio. Iznenadio me je. Podržavam žrtvu, izvinite. Nisam se lepo izrazio. Stvarno mi je loše. Znam da je moj glas važan, a uzimanje reči iz konteksta me boli - rekao je Ćavi.

Prethodno, Španci su kritikovali Ćavija što nije pokazao dovoljno empatije prema žrtvi, već je istakao da mu je žao zbog Alveša.

- Teško je sada komentarisati situaciju. Malo sam iznenađen i šokiran. Pravda će pokazati da li je to tačno. Žao mi je zbog njega, stvarno sam iznenađen - rekao je Ćavi u jednoj od prethodnih izjava.

Video: Evrogol Partizana na pripremana: Urošević pokazao magiju u stilu Siniše Mihajlovića

(Telegraf.rs)