Kerkez kao Ferguson, Matijašević "školovao" defanzivca Čuke na treningu

Brđani u dve grupe radili na "Mardan Palas" terenima

Foto: Telegraf

"Zateže" Dušan Kerkez polako sve linije tima Čukaričkog na pripremama u Turskoj, sa idejom da njegovi izabranici na proleće pokažu kvalitet koji su tokom jeseni malo i "krili."

Subotnji trening je bio pravo osveženje za igrače koji su bili podeljeni u dve grupe. Ona prva je ranije morala na teren, a nju su činili defanzivci sa kojima su najviše radili Kerkezovi pomoćnici Milovan Sikimić i Aleksandar Petrović.

Kerkez je, s druge strane, u tim trenucima više ličio na Aleksa Fergusona - jer je rad svojih igrača, barem taj prvi deo, više posmatrao sa strane. Nešto što je bilo specifično za legendarnog Škota koji je najčešće na taj način "skautirao" svoje momke u Mančester junajtedu.

Foto: Telegraf

Vežbali su Čukini defanzivci držanje linije u odbrani, zatim su branili kazneni prostor, dok su bekovi istovremeno podizali kvalitet centaršuteva kroz te vežbe.

U jednom trenutku na terenu se našao i sportski direktor Vladimir Matijašević koji se malo našalio sa mladim Bojanom Kovačevićem,

- Bolje ja u patikama mogu da dam pas - doviknuo je Matijašević, pre nego što je skinuo prsluk i prišao do štopera u nameri da mi objasni šta se od njega traži.

Foto: Telegraf

Imao je Kovačević od koga i da uči, jer je Matijašević svojevremeno igrao na poziciji defanzivca za Crvenu zvezdu, Železnik i AEK, da bi im se u međuvremenu pridružio i sam Kerkez - takođe bivši fudbaler sa zavidnom karijerom. Saveti su urodili plodom i Kovačević je odmah ispunio ono što se od njega očekuje.

Nedugo nakon što su se defanzivci vratili u hotel, na terenu su se našli vezisti i napadači. Vežbali su završnicu i udarce sa distance, istovremeno i reflekse svojih golmana koji su bili i te kako raspoloženi - što se videlo prilikom skidanja zicera.

Sikimić nije "štedeo" Luku Adžića kada su u pitanju pohvale, dok je iste dobijao i Stefan Tomović zbog nekoliko sjajnih golova levom nogom - iako je dešnjak.

Video: Navijam za Čukarički i Juventus, Partizan je nešto drugo, nešto neopisivo

(Telegraf.rs)