Najuspešniji srpski trener, posle Piksija, sutra može napraviti ključan korak ka tituli koja se čeka 13 godina

Ivan Jovanović u dosaašnjih 16 kola bez poraza je u grčkoj ligi, sutrašnji derbi sa drugoplasiranim AEK-om mogao bi mnogo toga da reši po pitanju konačne borbe za najvredniji trofej

Foto: MN Press

Velike stvari čini srpski trener Ivan Jovanović (60) sa Panatinaikosom ove sezone. Toliko velike da bi lako mogla da se desi i titula na koju navijači atinskih "Zelenih" čekaju punih 13 godina. Od tada gledali su samo dominaciju Olimpijakosa i sporadične uspešne uzlete solunskog Paoka, ali sada je, zahvaljujući Srbinu, izgleda, sve došlo na svoje.

Crta se da Panatinaikos ove sezone uzme najvredniji odmaći trofej. Sve ide ka tom scenariju.

Pogled na tabelu ozariće svakog navijača Panatinaikosa. Tamo, stvari stoje vrlo povoljno i obećavajuće po Jovanovićev tim. Sedam bodova više Panata ima od sutrašnjeg rivala kome gostuje, ekipi AEK-a (18:30), pa je jasno kao dan da bi trijumfom napravila ogroman, možda i ključan korak ka toliko čekanoj tituli prvaka Grčke.

Egal bi bio jako dobar rezultat po "Zelene", dok bi jedino poraz mogao da poremeti već viđenu feštu na kraju sezone. AEK je taj koji je pod imperativom pobede, tu leži i šansa gostiju koji su u dosadašnjem delu sezone jedini neporaženi tim lige. Samo taj podatak dovoljno slika sjajan posao koji Ivanović pravi u ovom klubu, uspavanom gigantu.

Panatinaikos je u dosadašnjem delu sezone zabeležio učinak 13-3-0 uz gol razliku 27:6!

Impresivno igra Jovanovićev tim, koji u svom sastavu nema izrazite zvezde, već je to savršeno uigrana i besprekorno vođena grupa iz koje, eventualno, odskače Španac Aitor Kantalpijedra. Ovaj momak, rođen pre 26 godina u Barseloni, čiju je omladinsku školu prošao, skrenuo je pažnju na sebe tek minule sezone igrama u Tventeu, a ove je, sa osam golova, najbolji strelac tima.

Jovanović takođe ima jakog ofanzivnog aduta u liku Slovenca Šporara koji je dosad postigao pet golova i protiv AEK-a će nesumnjivo biti najjača pretnja po gol rivala.

Odlična vest po Jovanovića je da će za sutrašnju utakmicu imati sve igrače na raspolaanju.

Podsetimo, Jovanović je minule sezone doneo Panatinaikosu Kup Grčke posle dugog niza godina, bio je to prvi trofej za klub nakon osam sušnih sezona, na oduševljenje navijača, pa možemo samo zasmisliti kakva fešta će uslediti ako "Zeleni" postanu šampioni države.

Uspeh Jovanovića sa svojim klubom lansirao ga je visoko u rangiranju najboljih srpskih trenera gde je selektor Stojković trenutno neprikosnoven zbog plasmana na Mundijal i svega što je postigao sa reprezentacijom. Podsećanja radi, Jovanović je 2011. godine već bio proglašen za najboljeg srpskog trenera u izboru FSS-a, posle velikih uspeha koje je pravio sa kiparskim Apoelom.

Пласман обезедио Sofascore

Video: Neću kao neki sesti na avion i poslati saopštenje: Prvo obraćanje Piksija nakon Mundijala

(Telegraf.rs)