Mundijalska magija nestala sa rukavica argentinskog junaka: Emilijano matiran čim se vratio na gol Vile

Martinez je prvi put stajao među stativama od povratka iz Katara

Foto: Tanjug/Ap

Junak Argentine sa minulog Svetskog prvenstva u Kataru Emilijano Martinez vratio se klupskim obavezama, stao je prvi put na gol posle mundijalske slave, i odmah, još u povoju meča, je kapitulirao.

Vulverhempton je u utorak uveče gostovao u Birmingemu Aston Vili, a omaleni Podens (165 cm) je matirao čoveka koji je, uz Mesija, nedavno doneo najveći pehar Argentini.

Svi još pamte njegove bravure u finalnoj utakmici, i u penal seriji pogotovo, kada je spustio rampu francuskim penaldžijama.

Martinez, ipak, ništa nije mogao kod udarca omalenog ofanzivca Vulfsa, ostao je "ukopan" posle udarca Portugalca, jednako statični bili su i njegovi saigrači iz odbrane, te su tako gosti, u ranoj fazi meča, došli do vođstva.

Mundijalska magija nestala je sa rukavica sjajnog Martineza, izostala je bolja reakcija, mada je udarac bio toliko jak i precizan da se ne može govoriti od krivici Argentinca.

Navijači Vile su pre meča ovacijama pozdravili Martineza, poklonili mu se za podvig sa Argentinom, što je, može biti, i pomalo uljuljkalo stasitog Južnoamerikanca pred važan meč i donekle uticalo da ne odreaguje najbolje u opisanoj situaciji.

OVDE možete pogledati gol Podsensa u Birmingemu.

Video: Strepnja, a onda eksplozija na tribinama: Pogledajte kako su Argentinci proživeli gol za titulu

(Telegraf.rs)