Poslednji fudbalski romantičar: Lukas Perez platio deo svog obeštećenja da bi se vratio u svoj dečački klub

Deportivo La Korunja je sada u trećoj ligi

Foto: Tanjug/AP

U vrlo teškoj situaciji se nalazi Deportivo la Korunja. Ali i ona ima svoje junake, koji je ne ostavljaju na cedilu u ova teška vremena. Lukas Perez, bivši igrač, odlučio je da se vrati u svoj dečački klub i to na prosto neverovatan način.

Naime, on jednostavno nije mogao da ih gleda kako tavore u trećem rangu takmičenja, zbog čega se odlučio na povratak o kojem se priča. Veruje se da će on biti čvrsta ruka koja će ih vratiti barem u Segundu, pošto trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli.

Igrač koji je upisao preko 100 nastupa za Deportivo je potpisao ugovor na jednu i po godinu, ali ako se tim plasira u Segundu, produžiće ga na još dve godine, jer želi tamo i da završi svoju karijeru.

Ono što je posebno interesantno jeste da su postojali pregovori da se Lukas Perez vrati još letos u La Korunju, ali je to propalo. Ovoga puta, igrač je rešio da plati deo svog obeštećenja samo kako bi došao u redove Deportiva.

Očekuje se da će debitovati već za vikend protiv ekipe Unionistas. Podsetimo, Deportivo je bio i šampion Španije u sezoni 1999/20, a četiri godine kasnije igrao je u polufinalu Lige šampiona.

Video: Ekskluzivni intervju Gordana Petrića: O životu i fudbalu

(Telegraf.rs)