Zvezda iskoristila kiks Partizana, pobedom protiv Čukaričkog otišla na +10

Crveno-beli su slavili sa 2:0 protiv Brđana, a golove su postigli Katai i Kangva

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su zabeležili pobedu u zaostaloj utakmici 7. kola Superlige Srbije, gde su na Banovom brdu bili bolji od Čukaričkog sa 2:0, čime su svoju bodovnu prednost uvećali na 10 bodova u odnosu na drugoplasirani Partizan. Heroji ove pobede su bili Aleksadnar Katai i Kings Kangva.

Zvezda je mogla da se oseća kao na domaćem terenu uz podršku publike na Brdu, dok igrom nije baš pokazala mnogo. Ruku na srce, nije ni Čukarički, pa je ovo sve izgledalo kao jedna, žargonski rečeno, prvenstvena utakmica.

Dosta vremena je sprovedeno u "opipavanju pulsa" i kretanju oko šesnaesteraca, da bi igrač odluke bio Aleksandar Katai. Fudbaler iz Srbobrana je prvo pogodio prečku, a onda je samo nekoliko minuta kasnije pogodio i za jedini gol na utakmici, drugi gol je bio dela Kingsa Kangve u samom finišu meča, čime je samo rešio pitanje pobednika.

Čukarički je pokušao na startu drugog poluvremena da ugrozi Borjana, ali je kanadski reprezentativac ostao na visini zadatka, iako je trener crveno-belih odlučio da odmori Strahinju Erakovića i Aleksandra Dragovića, dvojicu standardnih defanzivaca.

Čukarički - Crvena zvezda 0:2

Ušlo se u meč poprilično opušteno, iako je Zvezda već u 2. minutu susreta imala priliku da dođe do gola. Marko Gobeljić je centrirao, lopta je došla do Kataija koji je bio najviši u skoku, onda je pokušao i Stefan Mitrović, ali lopta je otišla pored gola.

Takav početak je nagovestio ofanzivnu Zvezdu, koja je narednu veliku priliku imala u 14. minutu. Aleksandar Pešić je iskoristio kiks odbrane, ukrao je loptu i krenuo ka golu Mićovića, ali je štoper Čukaričkog uspeo da nadoknadi grešku i izblokira taj udarac.

Iz ovog duela je došla samo povreda Aleksandra Pešića koji je morao da izađe iz igre, a umesto njega je na teren ušao Osman Bukari. Drugi deo prvog poluvremena je doneo dosta više zanimljivosti. Bukari je pokušao u 29. minutu, ali je Mićović odbranio taj udarac, da bi samo minut kasnije Aleksandar Katai pogodio i prečku.

Poslednja velika prilika se dogodila u 33. minutu, Kanga je centrirao, Mirko Ivanić je pokušao sa nekih pet metara, ali je i to odbrani Mićović. Konačno je Zvezda uspela da probije bunker Brđana i to je iskoristio Katai u 37. minutu, kada je postigao prvi, a i jedini gol u ovom delu igre.

Drugo poluvreme nije bilo ni nalik prvom, Čukarički je pokušavao u uvodnim minuta da ugrozi Borjana, ali je svaki pokušaj bio osujećen.

Viđene su čarke na utakmici posle jednog faula na Geloru Kangi, ali izuzev te "tuče", fudbaleri su izuzetno malo pružili. Imao je Osman Bukari jednu priliku sredinom drugog poluvremena, dobio je odličnu loptu, ali njegov udarac nije bio precizan, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Nova prilika je viđena u 66. minutu meča, ali je posle odbrane Novaka Mićovića sudija Srđan Jovanović dosudio faul, pa se to zapravo i ne može podvesti pod udarac na gol.

Pri samom kraju meča je Zvezda priredila i jednu divnu akciju, učestvovalo je nekoliko fudbalera, a Kings Kangva je bio najspretniji u šesnaestercu i zatresao je mrežu odličnog Novaka Mićovića za konačnih 2:0 i za novu pobedu Zvezde.

(Telegraf.rs)