Ferencvaroš bez nekolicine glavnih aduta protiv Trabzona, Zvezda neka se osloni samo na sebe

Trener mađarskog tima Čerčesov najavio brojne promene u timu za večerašnji meč

Printskrin: Telegraf TV

Fudbaleri mađarskog Ferencvaroša potpuno relaksirani izlaze na megdan Trabzonu u meču poslednjeg kola grupne faze Lige Evropa, samozadovoljni obezbeđenom prvom pozicijom, ma kakvi bili ishodi oba meča danas.

Mađari, otud, ne brinu, ali brinu Trabzon i Zvezda, brine i Monako, kojima su neophodne pobede za ostvarenje misije "evropsko proleće".

Konkretno, srpskom prvaku je potreban dobar rezultat Ferencvaroša u Turskoj, remi bi bio po meri Beograđana uz uslov svih uslova da Milojevićev tim pobedi - bio bi to scenario iz bajke po crveno-bele.

Međutim, iz tabora Ferencvaroša stižu jasne naznake i potvrde da je meč u Turskoj prilika da trener Čerčesov proveri neke alternativne snage, a da glavnicu aduta odmori za neke naredne borbe.

- Ovo nam je šesti meč u grupi, i tako zgusnut rapsored nažalost znači i da smo ostali bez jednog ili dvojcie igrača zbog povreda. Zbog toga smo poveli nekoliko mlađih igrača ovde u Tursku, ali bez obzira na našu poziciju, za nas je meč sa Trabzonom važan. Fokusirani smo na rezultat, a ne na to koliko mladih igrača može debitovati za seniorski tim - poručio je trener Mađara Čerčesov.

U mađarskoj ekspediciji koja je u turskoj nema Eldara Ćivića, Amera Gojaka i Adamaa Traorea zbog povreda, Muhameda Bešića zbog žutih kartona, dok je Frank Boli ostao u Budimpešti iz predostrožnosti, zbog udarca u glavu koji je zaradio na prethodnoj utakmici. Moguće da Čerčesov neće ni rizikovati sa dvojicom igrača koji imaju po dva žuta kartona, Botkom i Dibuušom.

- Oni su tu sa nama, tako da ćemo tek odlučiti da li će igrati - rekao je o potonjoj dvojici trener Ferencvaroša.

- Nije ni važno ko ima koliko žutih kartona, jer nam je naredni meč tek za šest meseci, tak oda ne moramo toliko da brinemo o tome. Ali moguće je da na neke igrače nećemo računati iz razloga što su povređeni, tako da će tim krojiti nekoliko aspekata koje moramo uzeti u obzir.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)