Liga šampiona: Čudesno veče, Liverpul dao sedam golova, Salah tri za pet minuta, ludi remi u Barseloni!

Čak 30 golova na šest utakmica večeras!

Foto: Tanjug/AP

Četvrto kolo Lige šampiona doneo nam je moguće i najuzbudljiviji dan ove sezone, kišu golova na svim stadionima i čudesnu utakmicu u Kataloniji gde je Barselona, uz dramu koju samo fudbal može da režira, odigrala tek 3:3 sa Interom.

Taj epilog daje "neroazurima" bolje izglede da odu u nokaut fazu takmičenja iz grupe u kojoj je Bajern osigurao lidersku poziciju večerašnjim demoliranjem Viktorije Plzenj 4:2.

Liverpul je, uprkos vođstvu Rendžersa, pobedio u Glazgovu sa čak 7:1 uz het-trik rezerviste Muhameda Salaha za samo pet minuta.

Foto: Tanjug/Ap

Kad je osetio "krv protivnika", Liverpul nije stajao, želeo je da pokaže da je i dalje onaj moćan tim koji "melje" kad mu protivnik ostavi prostora, kada prestane da igra. Salah je bio neumoljiv iako je ušao sa klupe, pošto je dotad Firmino završio posao.

Egipćanin je grogiranog rivala "patosirao" golovima u 76. 80. i 81. minutu, za kraj vanserijske partije asistirao Eliotu za poražavajućih po "Policajce" 7:1!

U isto vreme, u Kataloniji, Barselona i Inter opravdali su epitet derbija kola, odigrali za sve fudbalske sladokusce, u meču koji će se pamtiti - 3:3.

Ovaj epilog ide na ruku Italijanima, jer su i dalje na bezbednoj udaljenosti od Ćavijevog sastava, kome će u poslednja dva kola biti potrebno čudo da se nađe u osam najboljih u Evropi. Barsa je povela, ali su gosti pokazali čvrstinu i kreaciju u nastavku, "okrenuli" preko Barele i Martineza, imali i 3:2 u 89. minutu preko Gosensa, ali je kralj strelaca Levandovski sa dva gola, za 2:2 i 3:3 potvrdio ekstraklasu i doneo nadu Kataloncima da mogu dalje.

Malu, ali ipak nadu...

Sve najzanimljivije momente večerašnjih mečeva mogli ste pratiti u nastavku uz naš portal.

TOK UTAKMICA

90'+4. minut - Neverovatno šta je promašio Aslani?! Ter Štegen je čudesnom intervencijom spasio Barsu, u kontri gostiju "3 na 2" koju, na neverovatan način, nije uspeo da iskoristi rezervista "neroazura".

90'+1 - Levandovski, kakav bog fudbala! Poljak daje Barsi nadu, pogađa za 3:3 u ludj utakmici u Kataloniji protiv Intera - sada je 3:3!

89' - Barsa je nokautirana, ponovo Inter vodi u Kataloniji i ima rezultat koji ga šalje u nokaut fazu takmičenja. Gosens je pogodio, za muk na stadionu - gosti vode 3:2!

89' - Katastrofa Rendžersa je sada potpuna, primili su domaći i sedmi gol, ovog puta Salah je bio u ulozi asistenta, a mlađani Harvi Eliot je upisao pogodak. Neverovatan raspad "Policajaca".

82' - Šta se dešava na "Ajbroksu", Rendžers je prestao da igra, a Salah je u rasponu od samo pet minuta dao i treći gol! Sva tri puta mu je asistirao Diogo Žota.

80' - Rendžers je, podsećamo, poveo u povoju meča sa Liverpul, ali se u nastavku meča poptuno raspao - Salah je strelac i petog gola za Redse!

Foto: Tanjug/Ap

76' - Liverpul pokazuje svu snagu sada, vodi i to radi ubedljivo! Salah je postigao četvrti gol za Klopovu četu koja pečatira trijumf u Glazgovu, rezultat je 1:4.

64' - Još jednom Taremi, još jednom penal, Porto ubedljivo završava posao protiv Leverkuzena u gostima - 0:3!

63' - Inter je, izgleda, tvrd orah za Barsleonu koja je sada u velikom problemu posle gola Lautara Martineza, za preokret u Kataloniji - 1:2!

55' - Osmeh Klopa, osmeh Firmina - Liverpul je preokrenuo, vodi 2:1 u Glazgovu! Drugi gol Brazilca večeras, on je čovek preokreta.

Foto: Tanjug/Ap

53' - Porto ide ka pobedi, 2:0 je za goste u Leverkuzenu. Strelac je bio Taremi iz penala.

50' - Barselona je u problemu - Inter je izjednačio u Kataloniji. Majstorija Barele donela je godtima rezultatski egal. Prijem, okret i šut, sve je bilo savršeno u potezu Barele, Ter Štegen je na kolenima.

POLUVREME

40' - Gol i na utakmici gde se jedino čekao večeras: Barselona je povela protiv Intera. Koliko važan pogodak Dembelea, istina nije mu bilo teško da na pet metara postavi kopačku i skrene loptu u mrežu. Inter je konačno poklekao. Ekstaza u Kataloniji.

Foto: Tanjug/Ap

36' - Za samo 16 minuta Totenhem je preokrenuo, sad je već 3:1 i Ajntraht je nokautiran! Son je neuhvatljiv za odbranu osvajača Lige Evrope, drugi njegov gol.

35' - Bajern je neumoljiv, ne staje... Već je 4:0 u češkoj, drugi gol za gorecku večeras, asistirao je Sane.

Foto: Tanjug/AP

30' - Marselj, sa igračem više, duplira vođstvo. Pogodio je prekaljeni Aleksis Sančes za četu Igora Tudora.

27' - Ekspresno je Totenhem preokrenuo protiv Ajntrahta, Kejn je iz penala doneo 2:1. Pevci postavljau stvari na svoje mesto.

25' - Bajern nema milosti u Češkoj, vodi već 3:0! Gorecka je ovog puta strelac, Miler mu je spakovao priliku. Sve je ovde rešeno...

24' - Liverpul uzvraća udarac, Cimikas je iz kornera ubacio upotrebljivu loptu, a Firmimo skočio za egal na "Ajbroksu".

22' - Totenhem je kratko bio u minusu protiv Ajntrahta, Son i Kejn su pokazali koliko su ubitačni. Korejanac je bio hladnokrvan u finišu, Hurikejnu ide asistencija.

17' - Liverpul gubi! Šta se dešava sa timom Jirgena Klopa? Rendžers je došao do vođstva na svom terenu, Erfild je uspeo da matira Alisona!

Foto: Tanjug/Ap

17' - Bajer je dobio penal protiv Porta i priliku da izjednači - promašio ga je Demirbaj! Ostaje vođstvo na strani gostiju.

14' - Muk u Londonu - Ajntraht je poveo protiv Totenhema! Kamada je pokupio proigravanje Rodea, nije odbrana Pevaca najbolje reagovala i gosti vode.

14' - Evo Bajerna na 2:0 u Češkoj, očas posla. Kao na treningu, Koman je dobio loptu na leoj strani, imao svo vreme sveta da pogleda, namesti centaršut koji je bio savršen za Milera. Iskusni napadač je imao najlakši mogući posao...

10' - Gubi Bajer, ali vodi Bajern. Sadio Mane je bio prebrz, stigao do lopte pre golmana Plzenja u šetercu Viktorije i pogodio za vođstvo tima Juliana Nagelsmana. Gorecka je asistent. Bavarci pospešuju svoju gol-razliku na 10:0!

8' - Prvi gol viđen je u Leverkuzenu, i te kako bitan za Porto, koji je poveo u ranoj fazi meča preko Galena. Drugi gol Brazilca u dva meča. Sećamo ga se iz Brage, zablistao je u mečevima sa Zvezdom prethodne sezone, bio ej strelav gola portugalskog i srpskog tima u Portugaliji.

Grupa A

Napoli - Ajaks 4:2 

Rendžers - Liverpul 1:7

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Atletiko Madrid - Briž 0:0

Bajer Leverkuzen - Porto 0:3

Standings provided by Sofascore

Grupa C

Barselona - Inter 3:3

Viktorija Plzenj - Bajern 2:4

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Sporting - Marselj 0:2

Totenhem - Ajntraht 3:2

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)