Petrić pred Keln: "Biće mnogo teža utakmica, idemo pun gas, pa šta bude"

Trener Partizana očekuje tešku bitku protiv Nemaca u četvrtak od 18.45 u Humskoj

Trener Partizana Gordan Petrić održao je konferenciju za medije pred meč koji crno-beli igraju protiv Kelna u okviru 4. kola grupe D u Ligi konferencija.

On ističe da očekuje još težu utakmicu u odnosu na onu u Nemačkoj, gde je njegov tim slavio sa 1:0 i došao na prvo mesto u grupi, gde su još i Nica i Slovačko.

- Brzo dolaze ove utakmice, u nedelju smo imali meč protiv Voždovca, gde smo odigrali kako treba. Nema šta posebno da kažem o ovom meču, biće drugačiji nego pre 7 dana, oni sada dolaze u drugoj atmosferi, prošli put su pobedili Dortmund, sada su izgubili od nas i Menhengladbaha, biće teža utakmica, na nama je da se dokazujemo, jer ljudi od nas sada očekuju rezultate. Momci su svesni šta im donosi sledeća utakmica, polako su ušli u svet profesionalizma, da zaboravljaju šta je bilo pre 7 dana i da iznova i iznova potvrđuju kvalitet. Oni imaju kvalitet, da nije tako ne bi bili u Partizanu i sigurno će dati svoj maksimum.

Upitan je Petrić u čemu je razlika u odnosu na start sezone i kako je preporodio ekipu koju je nasledio od Ilije Stolice.

- Dosta igrača je otišlo, dosta je došlo. Gospodin Stolica, da je imao više vremena, možda bi se namestilo drugačije. Ja ono što sam im rekao od prvog dana, jeste da rade ono što mogu i da sakriju svoje nedostatke. Od utakmice do utakmice je išlo na bolje, bilo mi je bitno u početku da dobijemo utakmice, nije moralo da bude lepote u igri, nekako su onda stekli sigurnost, ali sve se to zaboravlja, sutra je novo dokazivanje. Ja sam svestan i ako dođe slabija utakmica, da će se priča vratiti na staro, a oni su isti igrači, imaju kvalitet, da nije tako ne bi bili u Partizanu. Rikardo je rekao da će u nekom momentu da se oseti umor, to će sigurno doći u narednih 11-12 utakmica, videćemo i da rotacijom to prepoznamo i da predupredimo.

Petrić pored klupe gotovo da ne pokazuje emocije, pa je novinare interesovalo zašto je to tako i zašto nije bilo emocija ni posle pobede nad Kelnom.

- Ja sam duže igrao u Britaniji nego u Srbiji, to je možda nešto što vučem iz Škotske, to sam prevazišao tokom mog bitisanja u Dandi junajtedu, pa sam bio tužan, video sam na tom primeru, ako daš maksimum i da si koncentrisan na svoj posao, da onda ide novi dan i novo dokazivanje. Naravno da sam bio srećan zbog Kelna, ali sam svestan da ide nova utakmica koja je skroz drugačija. Bilo je emocija naravno, da li ja pokazujem ili ne, neko pokazuje, neko ne, jednostavno je tako. Igrači to osećaju.

Očekujete li ofanzivnijeg protivnika?

- Stipe (Dragoslav Stepanović, prim. aut.) je dao intervju da oni igraju isti stil, da li gube ili napadaju. Na nama je da smanjimo te njihove vrline na minimum, a da iskoristimo naše vrline. Totalno različita utakmica, mnogo teža nego pre sedam dana. Igrači ne smeju da razmišljaju o utakmicama koje nas čekaju, pun gas, pa ćemo videti šta će biti.

Petrić je u Kelnu sve iznenadio promenom formacije i igrom sa dva napadača od starta, pa mnoge interesuje da li planira da menja formaciju za meč u Beogradu.

Andrija Pavlović je bio iznenađenje za Partizan; Foto: FK Partizan/Sandić Foto

- To što smo igrali sa 2 napadača je bilo zato što smo imali taj izbor igrača i mislili smo da će nam doneti rezultat što se na kraju i dogoodilo. Sam gol koji smo dali uticao je na dalju igru, posle toga smo se povukli i igrali na polukontru i kontru, da nije bilo gola, možda bismo imali drugačiju igru. Sutra još nismo odlučili, ali ide na to da ćemo promeniti, videće se po rasporedu igrača, bar oni koji bolje poznaju fudbal će prepoznati.

- Da li su to klasična dvojica napadača ili jedan napadač i jedan polušpic, Partizan u nekim utakmicama može da se brani i mora, ali ovo je ofanzivna ekipa. Imamo neke stvari koje moramo da promenimo u odnosu na meč pre sedam dana - rekao je Petrić i ponovo se nadovezao na intervju Stepanovića, koga zove "bata Stipe" i njegov savet da na svlačionicu stavi natpis da se Nemci nikada ne predaju i da to shvate njegovi igrači.

- Ja bata Stipeta znam, igrali smo u istom klubu OFK Beogradu, znam mnogo priča o njemu. On se dokazao i kao igrač i kao trener. Sve sam to primio k znanju i pročitao između redova. Neću stavljati, nisam taj koji motiviše igrače, oni posle meča treba da se pogledaju u ogledalu i da znaju da li su pružili maksimum. Ja ih minimalno pritiskam, oni shvataju taj posao, kao što i vi radite da odradite svoj posao maksimum.

Našalio se kasnije i na temu ručka koji treba da ga časte prijatelji kada god njegov tim da četiri gola protivniku na jednom meču.

- Oni su dosta iskusni i pametni, prvo je bio predlog da bude tri gola, posle je bilo četiri, ali u petak je prvi ručak, možemo da naručujemo koliko hoćemo, pa će biti dosta na meniju, šta da im radim, a dali smo tri puta po četiri gola.

Kako ste vratili ekipi samopouzdanje posle ispadanja iz Kupa od Sremske Mitrovice?

Foto: MN Press

- To sam rekao posle utakmice, da li smo preterali što se tiče pauze u trenažnom procesu, jer nismo imali nijedan problem u Sremskoj Mitrovici, jer je na utakmici trebalo sve da rešimo u 90, onda smo primili taj gol u nadoknadi i imali četiri vezana penala. Protiv Mitrovice su 90 minuta odradili u redu, desilo se posle šta se desilo, nema šta, mora i to da se zaboravi kao što se zaboravilo. Rekao sam za Vojvodinu da je jaka ekipa i da treba da bude zamajac i onda smo je lako dobili.

Da li je meč protiv Kelna prva meč lopta?

- Jeste, sutra možemo pobedom ili remijem da budemo bliži proleću, ali ne opterećujem igrače da nešto mora, samo treba da budemo skoncentrisani, pun gas, pa šta bude.

pet

Video: Petrić šeretski nastrojen: Drugari me časte ručak svaki put kad Partizan postigne 4 gola

(Telegraf.rs)