Prva reakcija Piksija posle žreba za Euro: Kakav bre baraž? Učinićemo sve da Srbija posle 24 godine bude na EP

Selektor Srbije veruje u uspešne kvalifikacije

Foto: Marko Jovanović

Održan je žreb za kvalifikacione grupe za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine, a reprezentacija Srbije će igrati u grupi G zajedno sa: Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Posle žreba, prve utiske je izneo selektor Dragan Stojković Piksi:

- Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika u ovu grupu mi imamo svoje cviljeve. Nema tu ni priče, ni bilo čega. Vrlo otvorena grupa. Skoro pa kompšijska grupa. Može da se ide autobusom da uštedimo koji dinar da ne idemo avionom. Imamo i dovoljno vremena da izanaliziramo. Ja, kada kažem, ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim, ali moramo da anliziramo proitivnike. Imamo vremena da anliziramo protivnike i da malo bolje znamo sa kim igramo. 

Piksi je otkrio i sa kim je sve pričao pre žreba:

- Bilo je mnogo ljudi. Video sam Deju, video sam Krstajića. Svi smo mi prijatelji i srešćemo se u ulozi protivnika. Na kraju krajeva, sve je to fudbal. 

Novinar je pitao selektora Stojkovića i da li je nedavno sa Dejanom Savićevićem razgovarao o mogućem susretu u kavalifikacijama.

- Nismo tada pričali io ovome. Možda negde kroz razgovor, provuklo se i to, da ne bi možda trebalo da budemo u istoj grupi. Ali, zašto da ne. Biće to dobro druženje i u Beogradu i u Podgorici. 

jedno od pitanja odnosilo se i na mogućnost da Srbija preko baraža ode na Evropsko prvenstvo. Selektor Stojković tu mogučnost nije ni uzeo u obzir jer, kako kaže, želi pobede i plasman na Euro posle 24 godine.

- Kakav baraž? Ja ne razmišljam o baražu. Naš cilj je da idemo u Nemačku 2024. godine. O trećem mestu i o baražu ne razmišljamo. Učinićemo sve da posle 24 godine Srbija bude na Evropskom prvenstvu. 

Video: Mitar i Piksi poleteli u vazduh: Slavlje Orlova posle Norveške koje niste videli

(Telegraf.rs)