Italijanima Vlahović čas valja, čas ne valja, sad im je igrač "samo za male utakmice"

Srbin je konstantno pod lupom medija na Čizmi koji ga nisu štedeli ni nakon poraza od Milana

Foto: Profimedia/Insidefoto / ddp USA

Novi poraz Juventusa više nikoga ne iznenađuje, Milan je pokazao dominaciju u velikom derbiju i nastavio put ka vrhu, a "stara dama" je krenula da gravitira ka proseku. Normalno, svaki put kada je ovakav epilog po Juve dežurni kritičari oličeni u italijanskim novinarima "naoštre pero" i ne štede nikoga. Najjači udar, po pravilu, tada trpi srpski napadač Dušan Vlahović, najplaćeniji, najvredniji i kao takav uvek prvi pod baražem kritika kad Alegrijevom timu ne ide dobro.

Upadljivo je da italijanski mediji čas hvače, čas kritikuju srpskog golgetera, u zavisnosti i kako on odigra, četo to budu i nerealne i neobjektivne ocene, no za prikazano protiv Milana baš nisu imali dilemu - Vlahović je totalno podbacio.

- Nije imao devet dodira sa loptom kao protiv Sampdorije, protiv Milana je imao 29, ali Dušan Vlahović nije imao nijedan šut ka golu. Ovog puta bio je nula, niti je imao šut, niti je uradio bilo šta korisno - ocena je igre Srbina koju donosi "Gazeta delo Sport".

Autor nije propustio da Vlahoviću "nabaci" i krivicu za gol Milana.

- Na kraju, čak je i sa toliko malo dodira sa loptom jedan bio ključan, ali u negativnom smislu. Povratni pas koji je inicirao kontraudar Brahima Dijaza i gol za 2:0. Vlahovićev prvi meč na San Siru u dresu Juventusa protiv Milana bio je za zaborav. Još jedan pokušaj bivšeg igrača Fiorentine da položi ispit protiv nekog velikog tima, nije uspeo - komentar je autora teksta.

Foto: AP/Tanjug

Upravo to "Gazeta" uočava kod Vlahovića - ne pravi razliku protiv velikih timova.

- Milan je bio važan test za Srbina. U poslednjim utakmicama davao je golove samo protiv timova nižeg ranga,dao je za 2:0 protiv Makabija iz Haife na asistenciju Di Marije, gol i asistenciju upisao je protiv Bolonje, mada je naslovne strane tada pokupio njegov sunardonik Filip Kostić. Pre toga je dao gol za Srbiju protiv Norveške i Halanda.

Svojevremeno je i Dibala bio na udaru medija iz istog razloga, velike utakmcie imao je samo protiv manjih klubova, ali je zatajio gotovo uvek kada je to bilo važno - protiv velikih.

- Očekivalo se da će Vlahović prvi put od kada je prešao u Juventus pogoditi na velikom meču. Ali "rosoneri" su bili još jedan rival prve klase protiv kojeg je Vlahović završio bez postignutog gola. Tako je bilo i sa Dibalom, kritikovan je da pravi razliku samo protiv "malih". Vlahović je prošle sezone, od osam golova Juventusa u ligi, dao Laciju, Interu u finalu Kupa Italije, ali ove godine apstinira. Šest golova na jedanaest utakmica je njegov učinak. Tim sa najvišim rejtingom kojem je Vlahović dao gol je Roma, dok je zatajio protiv PSŽ-a, Benfike i sada Milana - konstatuje "Gazeta".

(Telegraf.rs)