Velika pobeda Orlića: Srbija "spakovala" Francuskoj tri gola za poluvreme i popravila utisak posle Portugala

Veliki trijumf mladih fudbalera Srbije

Foto: MN Press

Mladi fudbaleri Srbije starosti do 19 godina ostvarili su vrlo važnu pobedu protiv Francuske u prijateljskom meču, koji će značiti na polju samopouzdanja posle neuspeha protiv Portugalaca od pre nekoliko dana u Kuli. Tri gola su uspeli da im "spakuju" za poluvreme i da tako nagoveste dobru atmosferu pred evropske kvalifikacije - 3:1 (0:1).

Izabranici Jovana Damjanovića počinju sa kvalifikacijama u novembru mesecu, a večeras su u drugom poluvremenu uspeli da naprave i režiraju veliki preokret protiv Galskih petlića. Zaostatak na poluvremenu očigledno je samo dodatno podigao nivo motivacije.

Srbija je na današnjem meču primila gol ponovo u ranoj fazi utakmice preko Dua u 19. minutu, što je bio i jedini pogodak pre odlaska na veliki odmor. Međutim, Uroš Kabić, mladi fudbaler novosadske Vojvodine je samo osam minuta po početku drugog poluvremena uspeo da poravna rezultat.

Šest minuta kasnije, Srbija je na veliko iznenađenje stigla i do prednosti, a strelac je bio Jevremović, da bi pred sam kraj u 81. minutu Stjepanović još jednim pogotkom stavio pečat na odličnu utakmicu naših mladih reprezentativaca.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, Srbija se nalazi u grupi sa San Marinom, Severnom Makedonijom i Norveškom, a ti mečevi igraju se 17, 20. i 23. novembra.

Video: Dušan Tadić posle razbijanja Švedske: Važno je da igramo sa samopouzdanjem

(Telegraf.rs)