Binić otkrio kako je uzalud pokušao da spreči nameštanje utakmice: "Svi u kombinaciji, to je strašno"

Reč je o "čuvenoj" utakmici koju su odigrali Spartak i Radnički Niš, zbog koje je u zatvoru završio sudija Srđan Obradović koji je kasnije oslobođen

Bivši funkcioner Fudbalskog saveza Srbije i član "zlatne generacije" Crvene zvezde Dragiša Binić otkrio je u razgovoru za podkast "Sport Light" da je svojevremeno bio obavešten o tome da će dva superligaša odigrati nameštenu utakmicu, ali da je bio potpuno nemoćan da to spreči iako je bio zadužen za regularnost takmičenja!

U pitanju je sada već čuveni meč, čuven po zlu, duel Spartaka i Radničkog iz Niša iz sezone 2017/2018. koji je, uz "asistenciju" sudije Srđana Obradovića, završen pobedom Subotičana 2:0 uz dva neverovatna penala.

- To sam video, utakmica u Subotici. Spartak- Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to - rekao je Binić i dodao da je pokušao da utiče na aktere utakmice da se drže fer-pleja, međutim, kako kaže, niko nije želeo da ga uvaži, da ga čuje.

- Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to teraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno - zaključio je Binić.

Zanimljivo da je zbog učešća unameštanju utakmice sudija Srđan Obradović uhapešen, protiv njega je pokrenut postupak i potom je osuđen na 15 meseci zatvora, ali je u martu ove godine oslobođen svih optužbi!

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)